eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Ápoló egy koronavírussal fertőzött, lélegeztető gépről lekerült beteget lát el az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. április 8-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Koronavírus-adatok: 274 halálos áldozat, kétmillió beoltott

Keddenként a hétvége hatása miatt alacsonyabb adatok szoktak érkezni, de a mostani 274-es napi halálozás adat a legmagasabbak közé tartozik. A beoltottak pontos számát nem közölték, csak azt, hogy már több mint kétmillióan kapták meg a vakcinát.

4609 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 645 733 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – írja a központi tájékoztató oldal a szokásosnál sokkal később, csak dél után publikálva a friss adatokat.

Elhunyt 274 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 20 435 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 402 964 fő (3003-mal nőtt a számuk egy na alatt), de az aktív fertőzöttek száma is már 222 334 főre emelkedett (+1332).

12 553 koronavírusos beteget ápolnak kórházban (262-tal nőtt a számok a hétfői adatokhoz képest), közülük 1529-en vannak lélegeztetőgépen (+32).

Folyamatosan zajlik az oltás, ezekben az órákban átlépjük a 2 millió beoltottat. A pontos számokat ezúttal nem közölték.

További furcsasága a keddi adatközlésnek, hogy a weboldalon nem frissítették az adatokat közlő információs blokkot, pedig azt mindig a friss adatokkal egyidőben meg szokták tenni, még mindig a hétfői számokat és a hétfői frissítési időpontot mutatják:

A megyei adatokat mutató térkép viszont frissült:

Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság átoltottsága elérte a 19,7 százalékot szemben a 10,6 százalékos uniós átlaggal. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban. A kórházi oltópontokon Pfizerrel, a háziorvosoknál Sinopharmmal, AstraZenecával, és Modernával folytatódik az oltás. Ezen a héten elkezdődik a már korábban regisztrált óvodai és iskolai dolgozók kampányszerű oltása is. Ma újabb szállítmányok érkeznek a Pfizer és a Szputnyik vakcinákból.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×