eur:
394.22
usd:
370.3
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Védőfelszerelést viselő orvos a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2020. december 8-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Független Egészségügyi Szakszervezet: pszichésen nem bírják már a nővérek

Eisenhauerné Fördős Andrea (Független Egészségügyi Szakszervezet) úgy látja, nem igazi segítség most önkéntesek toborzása a rendszernek, hiszen a betanításukra nincs érdemi idő.

Sok nővér pszichésen nem bírja már a koronavírusosok ellátásával járó terhelést - árulta el az ATV-ben Eisenhauerné Fördős Andrea ápolónő. A túlfeszített helyzetben viszont nem tartja segítségnek önkéntesek toborzását, hisz adott esetben ők még terhet is jelenthetnek a rendszernek, a betanításukra jutó 3-4 óra idő szinte alig elég valamire.

"Egy műszak 12 óra, a betegszám miatt 2-3-szor tudnak a dolgozók kivetkőzni, egyhuzamban 3-4 órát védőfelszerelésben dolgoznak" – írta le helyzetüket.

A pihenőidő 30-40 percében viszont kevesebb a nővér a munkában.

Eisenhauerné Fördős Andrea a Független Egészségügyi Szakszervezet alelnökeként összességében úgy látja, a heti 40 óra helyett 60-70 órát dolgoznak az ápolók.

Azt is elmondta még, hogy sok átirányított dolgozó olyan helyről jön, ahol nincs ennyi súlyos beteg, ők lelkileg nem is bírják ezt, és cserélni kell őket.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×