eur:
392.46
usd:
367.21
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A 2021. február 25-én közreadott képen egy egészségügyi dolgozó a Sinovac kínai gyógyszergyártó által készített koronavírus elleni oltóanyagot tartalmazó ampullákat tart a kezében a cég pekingi üzemében 2020. szeptember 24-én. Kínában 2021. február 25-én két új hazai gyártású koronavírus elleni vakcina is megkapta az engedélyt a szélesebb körben történő használatra. Az egyik a CanSino Biologics terméke, a másik az állami tulajdonú Sinopharmé.
Nyitókép: MTI/AP/Ng Han-kuan

Újabb kínai vakcina kaphatott zöld utat Magyarországon

A kínai CanSino Biologics hétfőn közölte, hogy Covid-19-vakcináját sürgősségi alkalmazásra engedélyezték Magyarországon, írja a Reuters a gyártó bejelentésére hivatkozva.

A bejelentés szerint állítólag a magyar Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet a III. fázisú vizsgálat időközi eredményei alapján engedélyt adott a CanSino oltás, a Convidecia márkanévvel illetett készítmény felhasználására – áll a társaság közleményében a hírügynökség szerint.

A hírt tudósító Napi.hu felidézi, hogy Magyarország volt az első olyan EU-ország, amely kínai (Sinopharm) vagy orosz (Szputnyik V) vakcinákat vásárolt és használt, ami kiváltotta Brüsszel rosszallását. Újabban viszont több európai ország is kifejezte érdeklődését az orosz és kínai oltások megvásárlása iránt, mivel a nyugati szállítóktól érkező szállítmányok késnek vagy lassúak.

A CanSinoBIO oltása egyadagos vakcina, amelyet jelenleg Kínában, Pakisztánban és Mexikóban is engedélyeztek.

Az OGYÉI honlapján egyelőre nem jelent meg erre vonatkozó tájékoztatás, teszi hozzá a gazdasági oldal.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×