INFORÁDIÓ
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly

RENDKÍVÜLI HÍRADÁS: Arany és ezüstök az úszó-Eb-n

márványmenyasszony

étterem

v. naszályi márta

i. kerület

Fordulat a Márványmenyasszony sorsát illetően

Fordulat a Márványmenyasszony sorsát illetően

Infostart

Részsikerekről számolt be a Facebookon az I. kerületi legendás Márványmenyasszony étterem épületével kapcsolatban Budavár polgármestere.

Váradiné Naszályi Márta a Facebookon jelentette be, hogy az "önkormányzat munkatársaival közös erőfeszítései sikerrel jártak", ami a Márványmenysszony, az I. kerület legendás vendéglője tervezett lebontásának megakadályozását illeti.

Mint posztjában a polgármester írja, a Márványmenyasszony tervezett lebontásáról írt főépítészi vélemény és az ezen alapuló polgármesteri nyilatkozat hatására a beruházó módosította eredeti terveit; a kormányhivatal úgy adott engedélyt a bontásra, hogy az ikonikus utcafronti földszintes épületrészt meg kell tartani, és a beruházás során olyan kialakítással kell építkezni, hogy ez a szárny vendéglőként üzemelhessen.

Arról tehát egyelőre nincs szó, hogy az étterem vendéglőként megmenekül, de ennek a lehetőségét az építkezőnek biztosítania kell.

A polgármester egyúttal megköszönte az ügy résztvevőinek felelős együttműködését is "a kultúrtörténeti hely megőrzésében".

✅ Büszke vagyok rá, hogy a Budavári Önkormányzat munkatársaival közös erőfeszítéseink sikerrel jártak. Elértük, hogy ?...

Közzétette: V. Naszályi Márta polgármester2021. január 14., csütörtök

Nyitókép: Google Maps
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018