eur:
392.83
usd:
366.85
bux:
66949.07
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Google Maps

Fordulat a Márványmenyasszony sorsát illetően

Részsikerekről számolt be a Facebookon az I. kerületi legendás Márványmenyasszony étterem épületével kapcsolatban Budavár polgármestere.

Váradiné Naszályi Márta a Facebookon jelentette be, hogy az "önkormányzat munkatársaival közös erőfeszítései sikerrel jártak", ami a Márványmenysszony, az I. kerület legendás vendéglője tervezett lebontásának megakadályozását illeti.

Mint posztjában a polgármester írja, a Márványmenyasszony tervezett lebontásáról írt főépítészi vélemény és az ezen alapuló polgármesteri nyilatkozat hatására a beruházó módosította eredeti terveit; a kormányhivatal úgy adott engedélyt a bontásra, hogy az ikonikus utcafronti földszintes épületrészt meg kell tartani, és a beruházás során olyan kialakítással kell építkezni, hogy ez a szárny vendéglőként üzemelhessen.

Arról tehát egyelőre nincs szó, hogy az étterem vendéglőként megmenekül, de ennek a lehetőségét az építkezőnek biztosítania kell.

A polgármester egyúttal megköszönte az ügy résztvevőinek felelős együttműködését is "a kultúrtörténeti hely megőrzésében".

✅ Büszke vagyok rá, hogy a Budavári Önkormányzat munkatársaival közös erőfeszítéseink sikerrel jártak. Elértük, hogy ?...

Közzétette: V. Naszályi Márta polgármester2021. január 14., csütörtök
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×