eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
A koronavírus-járvány miatt védőruházatot viselő egészségügyi dolgozók a hátukra írt feliratot mutatják a római Santo Spirito kórházban 2020. december 31-én. A felirat a nevüket, és azt a dátumot mutatja, amikor megkapták a vírus elleni oltást.
Nyitókép: MTI/ANSA/EPA/Luciano Del Castillo

Percről percre – a koronavírus-járvány vasárnapi hírei

Orbán Viktor szerint sikerült leszorítani a második hullámot, de óvatosnak kell lennünk, nehogy beinduljon a harmadik hullám. Továbbra is száz fölött az egy nap alatt elhunytak száma Magyarországon. Kiadta oltási javaslatait az NNK – a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos vasárnapi hírek percről percre.

2021.01.03. 19:18

Olaszországot továbbra is két marokra fogja a vírus, és nem ereszti

Meghaladta a 75 ezret az új koronavírus-járványban elhunyt betegek száma az olasz egészségügyi minisztérium adatai szerint, miközben a kormány a január 7-ig bevezetett szigorú korlátozások meghosszabbítását mérlegeli.

2021.01.03. 17:34

Már a mozi se a régi: elvették Amerikától az iparág első helyét

Először fordult elő, hogy Kína megelőzte Észak-Amerikát a mozis piacok versenyében, noha tavaly egyetlen országot sem kímélt meg a világjárvány miatti globális válság.

2021.01.03. 16:08

Nem tudják megfékezni az új vírusmutáció fertőzéshullámát Nagy-Britanniában

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint megvan a remény arra, hogy a következő hónapokban több tízmillió adagot sikerül beadni a koronavírus ellen kifejlesztett vakcinákból Nagy-Britanniában.

2021.01.03. 16:08

Napi húszezer ember beoltását tervezik Romániában

Romániában ötvenezer alá csökkent a nyilvántartott aktív koronavírus-fertőzöttek száma, az oltási kampány első hetében pedig mintegy 13 ezer egészségügyi dolgozó kapta meg az első adagot a BioNTech-Pfizer vakcinából.

2021.01.03. 15:20

Ausztriában rögzítették, mikor kezdik az idősek oltását

Ausztria heti 60 ezer adag koronavírus elleni oltóanyaggal számol januárban – adta hírül az osztrák Kurier című napilap.

2021.01.03. 14:45

Járványhelyzet: ennél a szomszédunknál is egyre szebben festenek a számok

Ukrajnában az elmúlt 24 órában – épp úgy mint a megelőző napokban – a korábbiakhoz képest jóval kevesebb új koronavírusos fertőzöttet regisztráltak.

2021.01.03. 14:27

Koronavírus-járvány: egy újévi megabuli miatt szigorítanak Spanyolországban

Több spanyol tartomány szigorított a koronavírus-járvány terjedésének megfékezését célzó óvintézkedéseken egy illegális barcelonai partit követően.

2021.01.03. 13:30

Izraelben az ultaortodox városokban tombol a járvány, az arabok pedig bizalmatlanok az oltással szemben

Az eddigi korlátozások további szigorítását tervezik Izraelben az új koronavírus-fertőzések növekedésének csökkentése érdekében.

2021.01.03. 12:30

Így használhatók többször is az egyes maszktípusok

A maszkviselést a pandémia második évében is tanulnunk kell még, habár a kezdeti időkhöz képest sokat fejlődött az, ahogyan és amilyen gyakran megfelelő eszközzel védjük magunkat és másokat a koronavírustól.

2021.01.03. 11:18

Koronavírus: Szerbia után Albánia is oltóanyagot ígér Koszovónak

Edi Rama albán miniszterelnök biztosította Koszovót arról, hogy az országa számára jóváhagyott fél millió ampullányi koronavírus elleni oltóanyagból juttat Pristinának is – közölte a RTS szerb közszolgálati televízió.

2021.01.03. 09:28

Napi adatok: nem megy száz alá az új halálozás

1307 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 327 995 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9884 főre emelkedett.

2021.01.03. 08:50

Orbán Viktor: az elmúlt száz év legsikeresebb évtizede volt ez a tíz év

A miniszterelnök a Kossuth rádióban elmondta, hogy ha hirtelen milliónyi vakcinát kapnánk, akkor mindenki ott kapná meg az oltást, ahol szavazni szokott. Orbán Viktor szerint a Pfizer cég oltóanyag "valójában magyar vakcina".

2021.01.03. 08:39

Magyar oltási terv: közreadták az NNK javaslatát

Az egészségügyi dolgozók után a szociális ellátásban dolgozók és ellátottak, majd a hatvan év fölöttiek kapnák meg a vakcinát, utána a rendvédelmi dolgozók következhetnek – derül ki a a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) weboldalán publikált oltási javaslatból.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×