eur:
393.98
usd:
364.69
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A kormany.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. május 8-án.
Nyitókép: MTI/kormany.hu/Botár Gergely

Müller Cecília: új védekezési szakasz kezdődik

Az aktív betegek száma csökken, 2021-re pedig reményt adhat, hogy vannak hatékony védőoltások - mondta az év utolsó tájékoztatóján az országos tisztifőorvos, aki "COVID-ban szegény újesztendőt" kívánt mindenkinek. Az ORFK szóvivője pedig megerősítette, hogy szilveszter éjszaka is érvényben van a kijárási tilalom, amit a rendőrök katonák és polgárőrök segítségével szigorúan ellenőriznek.

Első körben az egészségügyi dolgozók harmada jelentkezett a koronavírus elleni vakcinára, de ahogy megkezdődött az oltás, egyre növekszik az érdeklődés - mondta az országos tisztifőorvos az év utolsó tájékoztatóján. Müller Cecília beszámolt róla, hogy eddig 5110 egészségügyi dolgozó kapta meg az első oltást, az országba érkezett 80 ezer adag szérumból 40 ezren juthatnak hozzá.

Közölte: amint az egészségügyi dolgozók igénye, megkezdik a szociális intézményekben dolgozók és lakók vakcinázását is. Ezután kerülnek sorra a krónikus betegek és az úgynevezett kritikus infrastruktúrát működtetők.

Az oltás felvételére biztatott mindekit. Úgy fogalmazott, hogy bízik benne, hogy győz a bizonyítékokon alapuló orvoslás és a józan ész.

Tesztelés az oktatásban

A tisztifőorvos felhívta a figyelmet arra, hogy

az iskolai és az óvodai dolgozók ma, vagyis csütörtök este 8-ig foglalhatnak időpontot a koronavírus gyorstesztelésre.

Az ehhez szükséges linket megtalálják az oktatas.hu és a koronvirus.gov.hu címen is.

Január 2-án és 3-án 99 helyszínen végzik el a jelentkezők tesztelését.

A szilveszter nem mentség! Érvényben van a kijárási tilalom

Szilveszterkor érvényben van a kijárási tilalom,

este 8 és reggel 5 között csak az tartózkodhat közterületen, akinek ehhez megfelelő munkáltatói igazolása van

- hívta fel a figyelmet a tájékoztatón az ORFK szóvivője. Gál Kristóf elmondta, hogy a rendőrök katonák és polgárőrök segítségével szigorúan ellenőrizik a szabályok betartását.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×