INFORÁDIÓ
2021. március 5. péntek
Adorján, Adrián

zsarolóvírus

szoftver

kibervédelem

Nincs többé zsarolóvírus!? (x)

Nincs többé zsarolóvírus!? (x)

Támogatott tartalom

A Mydata Protect Security Kft. 2019-ben jött létre, és épült fel olyan szakemberekből, akik évtizedek óta az IT-biztonság különböző területein már bizonyítottak. Fő profiljuk a vállalatok biztonsági átvilágítása, de a járványügyi helyzetre reagálva kifejlesztették az otthoni munkavégzést biztonságossá és hatékonnyá tevő alkalmazás családukat.

Időről időre felüti a fejét a zsarolóvírus fogalma, ami jó esetben csak hírként, rosszabb esetben életünk megkeserítőjeként jelenik meg. Ezek a kártékony szoftverek blokkolhatják az eszközökeinket, vagy titkosíthatják a tárolt adatokat annak érdekében, hogy pénzt kérjenek a tulajdonostól azok visszaszolgáltatásáért cserébe, amire természetesen semmilyen garanciát nem adnak, hogy meg is fog történni.

Vannak olyan frekventált időszakok, mint például a karácsony, mikor a rendszergazdák korlátozottabban elérhetők, és figyelmük elterelődik a szerverről, adattárolókról, így nincs, aki a biztonsági felügyeletet ellátja. A cégek többsége sokszor csak akkor kezd a védelem kialakításával foglalkozni, amikor valamilyen támadás áldozatául esett, holott a rejtett kártékony programok jó eséllyel már beszivárogtak az informatikai infrastruktúrákba, arra várva, hogy aktivizálódhassanak. A preventív védekezés nemcsak költséghatékonyabb, de hosszú távon biztonságos és optimális működést is jelent a használatban lévő eszközön.

A MyData Protect szoftvercsalád mindhárom tagja – Home, Vállalati, Beszállítói verzió – kimondottan azokra a home office informatikai problémáira kínál innovatív megoldást, amelyek állandó IT- és rendszergazdai figyelmet igényelnének. Megtervezése során kiemelten fontos volt, hogy könnyen áttekinthető és kezelhető legyen, miközben integráltan megtalálható benne a szakértő csapat évtizedes tapasztalata és szaktudása. Mindhárom verzió az otthoni használatban lévő számítógépek vállalati környezetben való biztonságos használatához szükséges beállításokat, a számítógép erőforrásainak optimalizálását és folyamatos monitorozását végzi el anonim módon úgy, hogy az eredmény a laikus felhasználó számára is egyetlen képernyőn érthetően látszódjon. A fellépő problémákat a szoftver egyetlen kattintással, közel 100 beállítást elvégezve megoldja.

Érdemes tehát még időben elkezdeni felkészülést, ugyanis nem az a kérdés, hogy célpontnak számít-e a cég, vagy az eszköz, hanem hogy mikor fog bekövetkezni a kibertámadás.

(x)

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018