eur:
395.74
usd:
371.98
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) által közreadott kép az új koronavírus okozta betegség, a Covid-19 ellen az orosz Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet kifejlesztette oltóanyagról, a Gam-Covid-Vakról a moszkvai intézetben 2020. augusztus 6-án. A vírus ellen a világon elsőként bejegyzett vakcina árusítását a tervek szerint augusztusban elkezdik Szputnyik V néven.
Nyitókép: MTI/Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI)

Így dől el, milyen vakcinát veszünk és mi lesz a sorsa, ha ideér

A külügy részletes tájékoztatást adott a mindenkit foglalkoztató kérdésben.

A magyar szakemberek döntenek az európai, kínai vagy az orosz vakcina behozataláról, és az ő tudásukban nem kell kételkedni - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára csütörtökön a Facebookon.

Menczer Tamás az oldalra feltöltött videójában azt mondta: Magyarország az összes európai vakcinaprojekt részese, de a kormány figyeli Kínát és Oroszországot is.

"Ha ott előbb találják meg az ellenszert, behozzuk Magyarországra, de ennek van egy speciális engedélyezési eljárása" - tette hozzá.

Ennek része - ismertette -, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet munkatársai dokumentációt állítanak össze, egy "kívánságlistát" arról, milyen gyógyszerekre, vakcinára van szükség a koronavírus elleni védekezésben. Ez megtörtént, ezt a listát megkapták az oroszok és a kínaiak is, ha szükséges, a magyar és a külföldi szakemberek egyeztetnek egymással, majd a kínai és az orosz partnerek megküldik a válaszukat - részletezte Menczer Tamás.

Hozzátette, hogy ezt az anyagot a gyógyszerészeti intézet munkatársai fogják elemezni, és már ebben a szakaszban érkezhetnek vakcinaminták Magyarországra.

Ha minden rendben van, és az ellenszer megfelelő, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) már a Magyarországra érkező ampullákat és a hozzájuk tartozó dokumentációt vizsgálja meg. Ha az NNK is mindent rendben talál, akkor érkezhet meg nagy mennyiségben a vakcina Magyarországra - közölte az államtitkár.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×