eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Szél Bernadett független képviselő felszólal a Budapest-Belgrád vasútvonal újjáépítési beruházás magyarországi szakaszának fejlesztéséről, kivitelezéséről és finanszírozásáról szóló törvényjavaslat általános vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 8-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Új képviselői csoport alakult az Országgyűlésben

"Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetség" néven működik a frakciónak nem minősülő képviselői csoport.

"Nemrég a Fidesz még azt a kevés lehetőséget is elvette a független, parlamenti frakcióhoz nem tartozó képviselőktől, amink volt: alaptörvény-ellenesen megfosztott bennünket a törvénykezdeményezés jogától. Frakcióvezetői közbenjárás nélkül tavaszig semmilyen javaslatunkat nem tárgyalja a parlament" - indokolta közleményében Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs az új képviselőcsoport létrejöttét. Az elvont jogaikat nem kapják így vissza, a céljuk az, hogy a parlamenti keretek adta lehetőségekhez képest szorosabbra fűzzék az együttműködésünket.

"Arra szövetkeztünk, hogy visszaadjuk az embereknek a hitet egy olyan politikában, aminek célja a közjó képviselete, nem pedig magánérdekek tisztességtelen kiszolgálása; ami a közösség égető problémáinak megoldását tekinti feladatának azok propagandával való elfedése helyett, és ami az értelmes párbeszéd politikai kultúráját hozza vissza a társadalom végletes kettéosztását célzó gyűlöletpolitikával szemben" - közölték.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×