eur:
394.94
usd:
363.31
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
A kővel, sárral, hordalékkal elöntött Dömösi átkelés vasúti megálló 2020. június 18-án. A heves esőzés miatt a lezúduló kő- és sárlavina megrongálta a vasúti töltést, pótlóbuszok közlekednek Szob és Nagymaros között. A hordalék eltorlaszolta a Vácot Szobbal összekötő 12-es főutat is, amelyet lezártak a 18-as kilométernél, Zebegény határában.
Nyitókép: A kővel, sárral, hordalékkal elöntött Dömösi átkelés vasúti megálló 2020. június 18-án. (MTI/Mónus Márton)

Hajnaltól visszaáll az eredeti menetrend a szobi vonalon

Befejezték a nyár eleji esőzések okozta károk helyreállítását a Nagymaros és Zebegény közötti vonalszakaszon. Ennek eredményeként november elsejétől, vasárnaptól már mindkét vágányon közlekedhetnek a vonatok, és visszaáll az eredeti menetrend a Budapest–Vác–Szob vasútvonalon.

A helyreállítást június 20-án kezdte meg a MÁV. Speciális munkagépekkel tisztították meg a vasúti pályát a hordaléktól, a helyreállítás során a vasúttársaság megközelítőleg 10 ezer köbméter hordalékot szállíttatott el vasúton és közúton a szobi állomáson kialakított rakodóterületre, hogy mielőbb újraindulhasson a forgalom egy vágányon. Majd pedig eltávolították a közút és vasút közötti rézsűről a veszélyes, kidőlt és a kármentesítést akadályozó fákat és bokrokat.

A vasúti pálya ágyazatánál 6 vagon zúzottkövet használtak fel. A vágány melletti rézsűt és támfalat is helyreállították. A területre humuszt terítettek és füvesítették, vasalt támfal készült, amely az elkövetkezendő időkre stabilan tartja a vasúti pályát. Mindkét vágányon megtisztították a kavicságyazatot, 75 köbméter ágyazatot pedig pótoltak.

A további káresetek megelőzése, a biztonságos vasúti és a közúti közlekedés érdekében a vasúttársaság a Nagymaros–Zebegény közötti, Szent Mihály-hegynél lévő területet folyamatosan sziklaőrrel figyelteti.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×