eur:
393.34
usd:
367.75
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay

Közveszélyokozás gyanúját is felvetheti a VII. kerületi bitcoinbányászat

A Nemzeti Nyomozó Iroda folytat nyomozást, először Terézvárosban, majd Erzsébetvárosban volt bizonytalan eredetű tűz.

Áramlopás történhetett az erzsébetvárosi önkormányzat pénzügyi bizottságának DK-s elnöke, Borka-Szász Tamás irodájában - írja a Magyar Nemzet. Az irodában a cikk szerint számítógépes bitcoinbányászat folyt, ehhez lopták az áramot.

A Nemzeti Nyomozó Iroda egyelőre ismeretlen tettes ellen folytatja a nyomozást, de az ügy kirobbanása óta Borka-Szász Tamás lemondott párttagságáról és önkormányzati tisztségéről is, Niedermüller Péter kerületi DK-s polgármester pedig sajnálatát fejezte ki a történtek miatt.

Borka-Szász Tamás még 2002-ben lépett be a csepeli MSZP-be, ennek az alapszervezetnek bő tíz évig volt tagja, önkormányzati képviselő volt. A DK alakulásakor lépett át.

Borka-Szász Tamást első lépésben tanúként hallgatják meg az irodájában talált gép ügyében, amely a tűzveszélygyanús elhelyezés miatt akár felvetheti a közveszélyokozás bűncselekményének gyanúját is.

Az Origo korábban arról írt, hogy az önkormányzat épületében nemrég tűz volt, amit túlterheléses zárlat okozhatott. Ugyanilyen tűzesetről írt korábban a DK terézvárosi székháza kapcsán is, ebben a párt teljes könyvelése odaveszett, de a tűz oka nem derült ki.

A bitcoinvadászat óriási áramigényű és nagy hőkibocsátással jár, valamint zajjal - jegyzi meg a lap.

A nyomozás arra is kitér, valójában ki végezte a bitcoinbányászatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik az emelkedés

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik az emelkedés

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódik az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×