INFORÁDIÓ
2021. május 7. péntek
Gizella

adótanácsadók egyesülete

adminisztráció

áfabevallás

Adótanácsadók Egyesülete: nem csökken az adminisztráció az adóhatóság által készítendő áfabevallásokkal

Infostart / MTI

Álláspontjuk szerint a könyvelési, adónyilvántartási előírások nem változnak, azok adminisztrációja megmarad.

Nem csökken az adminisztráció az adóhatóság által készítendő áfa bevallásokkal az Adótanácsadók Egyesülete szerint, amely a honlapján csütörtökön közzétett állásfoglalásban kifogásolja azt is, hogy a szervezettel nem egyeztettek érdemben az intézkedésről.

Az egyesület kiemelte: a jövőre életbe lépő változásokkal a könyvelési, adónyilvántartási előírások nem változnak, azok adminisztrációja megmarad, a könyvelői és adótanácsadói szakma tekintélyét pedig rombolják azok a hírek, amelyek szerint nem lesz már rájuk szükség az áfabevalláshoz. A tagság többsége úgy véli, hogy az áfabevallás tervezetének használatával több munka, és nagyobb felelősség fog hárulni rá - tették hozzá.

Hozzáteszik, hogy január 31-én egy, az adóhatóság által szervezett fórumon elmondhatták ugyan a véleményüket az áfabevallás tervezet bevezetésével kapcsolatban, de annak módját a rendezvényen gyakorlatilag kész tényként ismertették a résztvevőkkel. "Más egyeztetés, amelynek részvevői lehettünk, nem volt" - közölte az egyesület, hozzátéve, hogy a jövőre bevezetendő rendszerrel kapcsolatos problémákról a múlt hónap végén a Pénzügyminisztériumnak elküldött levelükre a mai napig nem érkezett válasz.

A tárca kezdeményezésére 2021-től az adóhatóság a hozzá érkező számlaadatok alapján elkészíti a vállalkozások számára az áfabevallásaik tervezetét. A PM az adóadminisztráció csökkenésével indokolja az intézkedést.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018