eur:
389.71
usd:
364.28
bux:
68119.07
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Adótanácsadók Egyesülete: nem csökken az adminisztráció az adóhatóság által készítendő áfabevallásokkal

Álláspontjuk szerint a könyvelési, adónyilvántartási előírások nem változnak, azok adminisztrációja megmarad.

Nem csökken az adminisztráció az adóhatóság által készítendő áfa bevallásokkal az Adótanácsadók Egyesülete szerint, amely a honlapján csütörtökön közzétett állásfoglalásban kifogásolja azt is, hogy a szervezettel nem egyeztettek érdemben az intézkedésről.

Az egyesület kiemelte: a jövőre életbe lépő változásokkal a könyvelési, adónyilvántartási előírások nem változnak, azok adminisztrációja megmarad, a könyvelői és adótanácsadói szakma tekintélyét pedig rombolják azok a hírek, amelyek szerint nem lesz már rájuk szükség az áfabevalláshoz. A tagság többsége úgy véli, hogy az áfabevallás tervezetének használatával több munka, és nagyobb felelősség fog hárulni rá - tették hozzá.

Hozzáteszik, hogy január 31-én egy, az adóhatóság által szervezett fórumon elmondhatták ugyan a véleményüket az áfabevallás tervezet bevezetésével kapcsolatban, de annak módját a rendezvényen gyakorlatilag kész tényként ismertették a résztvevőkkel. "Más egyeztetés, amelynek részvevői lehettünk, nem volt" - közölte az egyesület, hozzátéve, hogy a jövőre bevezetendő rendszerrel kapcsolatos problémákról a múlt hónap végén a Pénzügyminisztériumnak elküldött levelükre a mai napig nem érkezett válasz.

A tárca kezdeményezésére 2021-től az adóhatóság a hozzá érkező számlaadatok alapján elkészíti a vállalkozások számára az áfabevallásaik tervezetét. A PM az adóadminisztráció csökkenésével indokolja az intézkedést.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×