eur:
393.77
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Autósok hajtanak fel a Tihanyba induló kompra a szántódi révnél 2017. február 27-én. A mai naptól újra indult a kompközlekedés, amely a Balatonon kialakult vastag jég miatt szünetelt január eleje óta.
Nyitókép: Varga György

Fontos változással indul a hét a balatoni kompnál

Még mindig csak óránként jár, de már szállít gyalogost, kerékpárt, motort is.

Május 4-től ismét használhatják átkelésre a kompokat a motoros, kerékpáros és gyalogos utasok, de marad az óránkénti járatindítás – közölte a Balatoni Hajózási Zrt. A tömegközlekedési eszközökhöz hasonlóan,

a kompok fedélzetén is kötelező a szájmaszk viselése, illetve az előírt minimális 1,5 méteres távolságtartás egymástól.

A gépjárművel utazók a jegyváltás és utazás ideje alatt kiszállhatnak a gépjárműből szájmaszk kötelező viselésével és az előírt távolságtartás betartásával.

A Társaság további, 2020.03.24-én életbe léptetett átmeneti rendelkezései továbbra is érvényben maradnak. Ennek értelmében az éves menetrendben erre az időszakra rögzített 40 percenkénti járatok helyett továbbra is óránként indulnak a kompok:

  • Szántódrév kikötőből 7.00 és 19.00 óra között 60 percenként minden egész órakor
  • Tihanyrév kikötőből pedig 7.15 és 19.15 óra között 60 percenként, minden óra 15 perckor indulnak a kompjáratok.

Az átmeneti időszakban mind Szántódrév, mind Tihanyrév kikötőben 1 autós pénztárnál lehet jegyet váltani. Mosdóhasználatra a kompok fedélzetén továbbra sincs lehetőség, a kompok zárt utasterét az utazók nem használhatják.

A BAHART továbbra is kéri az utasoktól, hogy a jegyek megváltásakor körültekintően járjanak el, mellőzék a készpénzt, lehetőség szerint használják érintős bankkártyájukat!

Az életbe lépő módosításokról a társaság naprakész tájékoztatást nyújt hivatalos honlapján, illetve közösségi média felületein.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×