eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Védőfelszerelést viselő nővérek a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Koronavírus-kézikönyvet kapnak a kórházak

A könyv pontosan szabályozza a háziorvos, az Országos Mentőszolgálat és a kórházi személyzet betegekkel kapcsolatos teendőit is.

Koronavírus-kézikönyvet készített a szaktárca a kózházaknak, mentőksönek, háziorvosoknak. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye szerint a az új koronavírus okozta fertőzések diagnózisának és terápiájának kézikönyve egységes szakmai szempontokat tartalmazó, és több ország jó gyakorlatait veszi alapul a magyarországi viszonyokra adaptálva.

Azt írják, hogy a könyv közérthető módon segíti a kórházakat a fertőzött betegek ellátására való felkészülésben. Például

iránymutatást nyújt
  • a betegek osztályozásával,
  • a környezetük fertőtlenítésével,
  • a hulladékkezeléssel,
  • a tárgyi eszközök beszerzésével és a megfelelő infrastruktúra kialakításával kapcsolatban.

Leírja a diagnózis és kezelés alapelveit is, ezen belül kitér a képalkotó vizsgálatok megfelelő alkalmazására, a fertőzés igazolására szolgáló mintavételi eljárásokra, és felsorolja a laboratóriumi vizsgálatra kijelölt intézményeket is. Gyakorlatias összegzést ad a jelenleg rendelkezésre álló terápiás lehetőségekről.

A nemzetközi ajánlások figyelembevételével bemutatja az egyéni védőeszközök alkalmazásának helyes gyakorlatát, az egészségügyi személyzet betegekkel való közvetlen érintkezésének szabályait.

Külön felhívja a figyelmet arra, hogy minden beérkező beteg kapjon sebészi maszkot, amely jelentősen csökkenti az egészségügyi dolgozók megfertőződésének kockázatát.

A könyv pontosan szabályozza a háziorvos, az Országos Mentőszolgálat és a kórházi személyzet betegekkel kapcsolatos teendőit is.

A közleményből az nem derül ki, hogy mikor kapják meg a kézikönyvet az egészségügyben dolgozók.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×