eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida

Így reagált az ellenzék Orbán Viktor bejelentésére

Az ellenzéki pártok alapvetően üdvözölték a miniszterelnök gazdasági bejelentéseit. A Jobbik és az MSZP elnöke pedig azt mondta: Orbán Viktor az ő javaslatukat vette át.

A Demokratikus Koalíció az elmúlt hetekben 45 javaslatot fogalmazott meg a koronavírus-járvány kezelésével összefüggésben – mondta még a miniszterelnöki bejelentés előtt Oláh Lajos, a párt országgyűlési képviselője. Hangsúlyozta, hogy Kínában gyakorlatilag már véget ért a járvány, az ország pedig hatalmas gyártókapacitásokkal rendelkezik. Az ellenzéki politikus az elmúlt napokban több kínai tartományi vezetővel is beszélt, "akik kifejezték nyitottságukat arra, hogy Magyarországot ellássák ezekkel az eszközökkel".

A Jobbik pártelnök-frakcióvezetője arra emlékeztetett, hogy hétfőn a parlamentben a kormányfő megszorító politikaként értékelte azon javaslatát, hogy hiteltörlesztései moratóriumot vezessenek be. Jakab Péter örül annak, hogy Orbán Viktor pártja ötpontos cselekvési programjának legfontosabb elemét jelentette be.

Az MSZP elnöke is üdvözölte, hogy pártja több javaslatát is megvalósítja a kormány a koronavírus-járvány miatt bejelentett gazdasági intézkedések között, ugyanakkor továbbiakat is sürgetett. Tóth Bertalan az MTI-nek nyilatkozva közölte, a szakszervezeteknek és a munkaadói szervezeteknek egy sokkal szélesebb körű, minden ágazatra kiterjedő megállapodásra kellene jutniuk. Hiányolta azon javaslatuk átvételét, miszerint vezessenek be elbocsátási tilalmat a multinacionális cégeknél.

Az emberi egészség és a gazdaság védelme érdekében is javaslatokat tesz az LMP a koronavírus-járványhoz - mondta Keresztes László Lóránt frakcióvezető.

A Momentum elnöke azt közölte, hogy nem a taxisok katáját kell eltörölni, hanem lakhelyelhagyási tilalmat kellene bevezetni – ahogy ezt már fél Európa megtette. Fekete-Győr András szerint ugyanis csak így lehet megvédeni az idősek, a betegek, a vírus által fenyegetett magyarok életét.

Címlapról ajánljuk
Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az ATP-világranglista 37. helyezett játékosa az InfoRádió Aréna című műsorának vendége, és elmesélte, hogyan lett belőle teniszező, milyen hullámvölgyek voltak a pályafutásában és mennyire változtatta meg az életét a Carlos Alcaraz elleni tavaly májusi győzelem. Kiderült, hogy melyik borítást szereti a legjobban, hány versenyen játszanak a szíve szerint, és minek örülne tíz év múlva.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 13. 20:05
×
×
×
×