eur:
393.52
usd:
364.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Így reagált az ellenzék Orbán Viktor bejelentésére

Az ellenzéki pártok alapvetően üdvözölték a miniszterelnök gazdasági bejelentéseit. A Jobbik és az MSZP elnöke pedig azt mondta: Orbán Viktor az ő javaslatukat vette át.

A Demokratikus Koalíció az elmúlt hetekben 45 javaslatot fogalmazott meg a koronavírus-járvány kezelésével összefüggésben – mondta még a miniszterelnöki bejelentés előtt Oláh Lajos, a párt országgyűlési képviselője. Hangsúlyozta, hogy Kínában gyakorlatilag már véget ért a járvány, az ország pedig hatalmas gyártókapacitásokkal rendelkezik. Az ellenzéki politikus az elmúlt napokban több kínai tartományi vezetővel is beszélt, "akik kifejezték nyitottságukat arra, hogy Magyarországot ellássák ezekkel az eszközökkel".

A Jobbik pártelnök-frakcióvezetője arra emlékeztetett, hogy hétfőn a parlamentben a kormányfő megszorító politikaként értékelte azon javaslatát, hogy hiteltörlesztései moratóriumot vezessenek be. Jakab Péter örül annak, hogy Orbán Viktor pártja ötpontos cselekvési programjának legfontosabb elemét jelentette be.

Az MSZP elnöke is üdvözölte, hogy pártja több javaslatát is megvalósítja a kormány a koronavírus-járvány miatt bejelentett gazdasági intézkedések között, ugyanakkor továbbiakat is sürgetett. Tóth Bertalan az MTI-nek nyilatkozva közölte, a szakszervezeteknek és a munkaadói szervezeteknek egy sokkal szélesebb körű, minden ágazatra kiterjedő megállapodásra kellene jutniuk. Hiányolta azon javaslatuk átvételét, miszerint vezessenek be elbocsátási tilalmat a multinacionális cégeknél.

Az emberi egészség és a gazdaság védelme érdekében is javaslatokat tesz az LMP a koronavírus-járványhoz - mondta Keresztes László Lóránt frakcióvezető.

A Momentum elnöke azt közölte, hogy nem a taxisok katáját kell eltörölni, hanem lakhelyelhagyási tilalmat kellene bevezetni – ahogy ezt már fél Európa megtette. Fekete-Győr András szerint ugyanis csak így lehet megvédeni az idősek, a betegek, a vírus által fenyegetett magyarok életét.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×