eur:
393.94
usd:
364.97
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője ül Orbán Viktor miniszterelnök székében az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 20-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Tovább hasad a Jobbik, nem asszisztálnak a "dékásodáshoz"

Egyetlen működő Jobbik-alapszervezet maradt a Hajdú-Bihar megyei 5. választókerületben, a kabai, miután újabb négy alapszervezet oszlott fel.

A 24.hu ismerteti azt a közleményt, amelyet még hétfőn küldött szét Rigán István választókerületi elnök. Ebben az áll, hogy Rigán is kilépett a pártból, és csatlakozott hozzá Dúró Ferenc választókerületi szervező is. Előbbi kilenc évig volt a párt megyei közgyűlési tagja a Jobbik színeiben, utóbbi ugyancsak kilenc évig ült a püspökladányi képviselő-testületben.

"A legutóbbi országgyűlési választás óta érezhetővé vált a balra tolódás, bíztunk az új elnökségben, hogy ez megváltozik, azonban ez hiú ábránd maradt. Döntésünkhöz hozzájárult az is, hogy megyénkben olyan emberek kerültek pozícióba, akik emberségből, tisztességből elégtelenre vizsgáztak, a tisztségükre alkalmatlanok. Nem tudjuk elfogadni a Jobbik »dékásodását«, nem asszisztálunk bedarálásához, így inkább félreállunk" – áll a közleményben.

Kilépés Pakson is

Megszűnt a Jobbik paksi szervezete, amelynek elnöke kilépett a pártból; a döntésről a politikus tájékoztatta kedden az MTI-t. Horváth Zoltán a lépést azzal indokolta, hogy nem látják azt a koncepciót, amellyel a párt előre tudna lépni.

"Tisztában vagyok azzal, hogy a Jobbiknak megújuláson kellene átmennie. Úgy gondoltam, hogy az új elnökség megfelelő személyi és szakmai hátteret biztosít ennek, ma úgy látom, hogy egyik sincs meg. Nem kívánom hátráltatni a Jobbikot, de elfogadni sem tudom ezt" – mondta.

A szervezet, amelynek öt tagja volt, egyhangú szavazással hozta meg a döntést. Horváth Zoltán a Paksi Deák Ferenc Egyesület képviselőjeként továbbra is tagja marad a paksi önkormányzatnak.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Negyedik napja erősödik a forint

Negyedik napja erősödik a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×