INFORÁDIÓ
2022. augusztus 11. csütörtök
Tiborc, Zsuzsanna

jobbik

hajdú-bihar megye

feloszlott

kilépés

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője ül Orbán Viktor miniszterelnök székében az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 20-án.

Tovább hasad a Jobbik, nem asszisztálnak a "dékásodáshoz"

Infostart

Egyetlen működő Jobbik-alapszervezet maradt a Hajdú-Bihar megyei 5. választókerületben, a kabai, miután újabb négy alapszervezet oszlott fel.

A 24.hu ismerteti azt a közleményt, amelyet még hétfőn küldött szét Rigán István választókerületi elnök. Ebben az áll, hogy Rigán is kilépett a pártból, és csatlakozott hozzá Dúró Ferenc választókerületi szervező is. Előbbi kilenc évig volt a párt megyei közgyűlési tagja a Jobbik színeiben, utóbbi ugyancsak kilenc évig ült a püspökladányi képviselő-testületben.

"A legutóbbi országgyűlési választás óta érezhetővé vált a balra tolódás, bíztunk az új elnökségben, hogy ez megváltozik, azonban ez hiú ábránd maradt. Döntésünkhöz hozzájárult az is, hogy megyénkben olyan emberek kerültek pozícióba, akik emberségből, tisztességből elégtelenre vizsgáztak, a tisztségükre alkalmatlanok. Nem tudjuk elfogadni a Jobbik »dékásodását«, nem asszisztálunk bedarálásához, így inkább félreállunk" – áll a közleményben.

Kilépés Pakson is

Megszűnt a Jobbik paksi szervezete, amelynek elnöke kilépett a pártból; a döntésről a politikus tájékoztatta kedden az MTI-t. Horváth Zoltán a lépést azzal indokolta, hogy nem látják azt a koncepciót, amellyel a párt előre tudna lépni.

"Tisztában vagyok azzal, hogy a Jobbiknak megújuláson kellene átmennie. Úgy gondoltam, hogy az új elnökség megfelelő személyi és szakmai hátteret biztosít ennek, ma úgy látom, hogy egyik sincs meg. Nem kívánom hátráltatni a Jobbikot, de elfogadni sem tudom ezt" – mondta.

A szervezet, amelynek öt tagja volt, egyhangú szavazással hozta meg a döntést. Horváth Zoltán a Paksi Deák Ferenc Egyesület képviselőjeként továbbra is tagja marad a paksi önkormányzatnak.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018