eur:
392.96
usd:
365.88
bux:
66584.68
2024. április 26. péntek Ervin

Felfüggeszti az illegális migránsok beengedését a tranzitzónába Magyarország - a nap hírei

Határozatlan időre felfüggeszti az illegális migránsok beengedését a tranzitzónába Magyarország. Nincs koronavírussal fertőzött beteg az országban - mondta az emberi erőforrások minisztere. A teljes ellenzéki összefogás mellett érvelt a DK tisztújító kongresszusán a párt elnöke. A nap legfontosabb hírei március 1-jén.

Magyarország határozatlan időre felfüggeszti az illegális migránsok beengedését a tranzitzónába - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Bakondi György közölte, a kormány az ott lévők és az ország védelme érdekében döntött erről, mert a migránsok zöme Iránból vagy Iránon keresztül érkezik, a perzsa állam a koronavírus egyik gócpontja.

Nincs koronavírussal fertőzött beteg Magyarországon - mondta az emberi erőforrások minisztere a Kossuth rádióban. Kásler Miklós ugyanakkor azt is hangsúlyozta, csekély a vírus elkerülésének a lehetősége, ezért az első pillanattól úgy készültek, hogy a magyar egészségügyben el tudják látni a szükséges teendőket.

A teljes ellenzéki összefogás mellett érveltek a DK budapesti tisztújító kongresszusán a párt politikusai és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. A DK elnökének Gyurcsány Ferencet választották újra a tagok a kongresszus előtti online pártszavazáson. A párt ügyvezető alelnöke ismét Molnár Csaba lett. A DK alelnökeinek a tagok Ara-Kovács Attilát, Gy. Németh Erzsébetet, Vadai Ágnest, és Varju Lászlót választották.

Szlovákiában gyors kormányalakítást és alkotmányos többséget akar a győztes, OLaNO párt elnöke. Igor Matovic pártja a hivatalos végeredmények szerint a voksok 25 százalékát szerezte meg. A politikus jelezte, hogy az igazságszolgáltatás megtisztítására készül. Összesen 6 tömörülés jutott be a pozsonyi törvényhozásba, magyar képviselet nincs köztük. Bugár Béla, a Híd elnöke lemondott posztjáról. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a felvidéki magyarok egyértelművé tették, hogy tisztán nemzeti alapú érdekképviseletet szeretnének a szlovákiai politikában.

Luxemburgba is bejutott az új koronavírus, amelyet egy Olaszországból érkező, 40 éves férfi hurcolt be a nyugat-európai országba - közölte az egészségügyi miniszter. Csehországban 3 megbetegedésről tudnak. Olaszországban egy nap alatt 40 százalékkal már 1.600 fölé nőtt a fertőzöttek száma, 34 ember pedig belehalt a betegségbe.

A szíriai helyzet miatt a jövő hétre rendkívüli tanácskozásra hívta össze az uniós külügyminisztereket az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője. Josep Borrell szerint a szíriai Idlíb tartományban és környékén kiújult harcok súlyos fenyegetést jelentenek a békére és biztonságra. Ankarában pénteken közölték, hogy az ország már nincs abban a helyzetben, hogy fel tudja tartóztatni a menekülteket, és megnyitották a határokat az Európa felé igyekvő bevándorlók előtt. Az ENSZ jelentése szerint már mintegy 13 ezer ember torlódott össze abban a reményben, hogy uniós területre léphetnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×