eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Megszállták a rendőrök az iskolákat

Már csaknem 3000 intézmény csatlakozott "Az iskola rendőre" programhoz, amelyről az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője osztott meg részleteket.

"Egyre nő a népszerűségük az iskolarendőröknek: kevés olyan alap- és középfokú intézmény van az országban, amelyik még nem igényelte a szolgáltatást" - mondta Óberling József, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője.

"Az iskola rendőre augusztus elején megkezdi az iskolával kapcsolatos tevékenységeit,

ezáltal ez állami és társadalmi munka is, hiszen a rendőri állása mellett végzi" - fogalmazott Óberling József. A legtöbben azért vállalják, mert kötődnek az adott intézményhez: oda jártak fiatal korukban vagy ott tanulnak a gyerekeik.

A nyári szünet utolsó hónapjában az iskolák környékét a tantestülettel és az utak fenntartóival közösen bejárják, és megvizsgálják, ellenőrizve, hogy a közlekedésbiztonsági szempontoknak minden megfelel-e. Ha probléma van, szeptemberig kijavíttatják.

Az igazi munka azonban a tanévkezdés után kezdődik:

az iskola rendőrei az osztályfőnöki órák mellett az iskola által szervezett programokon, de akár egész nyáron is rendelkezésre állnak. Elérhetőségük, telefonszámuk ki van függesztve az iskolában, így ha a gyerekek vagy a pedagógusok körében valami probléma jelentkezik és nincs más megoldás, akkor nyugodtan hívhatják az iskolarendőröket.

Nagyobb iskolákban két rendőr felel a biztonságért és a rendért,

mivel egy ember nem bírna el ennyi feladattal. Iskolai rendezvényeken a rendőrök szívesen tartanak előadásokat a közlekedésbiztonságról és a bűnmegelőzésről is, valamint a mindennapi élettel kapcsolatban is hasznos tudnivalókat osztanak meg a diákokkal, akik szeretik és mindig visszavárják az iskola rendőreit.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×