INFORÁDIÓ
2021. szeptember 21. kedd
Máté, Mirella

felsőoktatás

felvételi

pótfelvételi

Madrid, 2018. június 5.A madridi Complutense Egyetem fogorvosi karára jelentkező fiatalok felvételi vizsgát tesznek 2018. június 5-én. (MTI/EPA/Emilio Naranjo)

Nagy nap ez azok számára, akiket nem vettek fel sehová sem

Infostart / InfoRádió - Déri Ágota

Hétfőtől pótfelvételizhetnek azok, akik egyik megjelölt felsőoktatási képzésre sem kerültek be.

A pótfelvételi eljárásban csak azok vehetnek részt, akiket egy választott képzésre sem vettek fel, vagy nem is jelentkeztek egy intézménybe sem – hangsúlyozta az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese, Vanó Renáta.

"Július 29. és augusztus 7. között lehet jelentkezni a Felvi.hu-n az e-felvételiben, viszont felhívnám a jelentkezők figyelmét, hogy ebben az eljárásban

csak egy helyre lehet jelentkezni, és csak az jelentkezhet, akit nem vettek fel sehová, vagy nem jelentkezett eddig."

A pótfelvételiben kiválasztható képzések többnyire önköltségesek. A Diákhitel 2-t kifejezetten azok számára alakították ki, akiknek csak a képzési díj kifizetéséhez van szükségük pénzre - tájékoztatott korábban a Diákhitel Központ vezérigazgatója, Magyar Péter.

"Ez egy 0 százalékos kamatozású hitel mindenféle hitelbírálat és kötelezettség nélkül. A frissen bekerült önköltséges hallgatók több mint 20 százaléka igénybe veszi ezt a konstrukciót.

Ha megvan az összes szükséges adat és dokumentum, mi felvesszük a kapcsolatot a felsőoktatási intézmények tanulmányi osztályával, akik visszaigazolják az élő hallgatói jogviszonyt, és onnantól fogva mi október 15-én utaljuk a felsőoktatási intézményeknek közvetlenül a hitelt, innentől fogva csak annyi dolga lesz a hallgatónak a diplomaszerzés után, hogy a hitelt törlessze."

A pótfelvételin megjelölhető szakokat ezen a héten teszik közzé a Felvi.hu internetes oldalon. Az eljárás eredményeit augusztus 26-án hozzák nyilvánosságra.

Nyitókép: MTI/EPA/Emilio Naranjo

Kapcsolódó hang

Pótfelvételi mától
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018