eur:
394.13
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: YouTube/Időkép

Harmincezer háztartásban nincs áram Szabolcsban - videók a vihar pusztításáról

Hatalmas pusztítást végzett a csütörtök délutáni vihar Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében: 2000 ház tetejét rongálta meg, közel harmincezer helyen nincs áram. Az egyik vonalon több kilométer hosszan elmosta az eső a vasúti pályát.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízott szóvivője, Dudás Szilvia az InfoRádióban elmondta: folyamatosan dolgoznak a megyei hivatásos és önkéntes tűzoltók, és több megyéből is érkezett segítség.

A hívások száma meghaladta az 1300-at. Az utak járhatók, nincs elzárt település, de egy 8 kilométeres szakaszon olyan sok fa borult a sínekre, hogy azon a részen nem közlekednek a vonatok.

2000 ház teteje rongálódott meg a viharban, és közel 30 ezer fogyasztónál nincs áram.

A legtöbb kárt Kisvárdán és Nyírmadán okozta az erős szél. A tűzoltókat főként az úttestre, épületekre, villanyvezetékekre dőlt fákhoz riasztották.

Pótlóbuszok közlekednek Vásárosnamény és Nyírmada között, a szakaszon a csütörtöki vihar okozta károk miatt továbbra sem közlekednek a vonatok - közölte a Mávinform. Buszos pótlás van Abaújszántó és Hidasnémeti között is. A helyreállítás itt hosszabb időt vesz igénybe, mivel a lezúduló eső mintegy hat méteren elmosta a vasúti pályát.

A Szabolcs Online tudósításában azt látható, hogy az egyik élelmiszerlánc kisvárdai üzletének tetejét hámozta le, a 4-es út mellett pedig melléképületeket döntött össze a szél.

Mátészalkán az állatmenhely kenneljeit borította fel a vihar.

Romokban a mátészalkai állatmenhely kenelsora. Fotó: szon.hu
Romokban a mátészalkai állatmenhely kenelsora. Fotó: szon.hu

Nyírkarászon buszmegállót borított és a templom tetőszerkezetét rongálta meg a szél.

Villámárvíz Nyíregyházán - a felvételeket a Methir osztotta meg a Facebook-oldalán.

Az idokep.hu oldalon nyíregyházi villámárvizekről, kidőlt villanyoszlopokról posztoltak fotókat és videókat, a képek tanúsága szerint az erős szél a mátészalkai vasútállomás egyik épületének tetőszerkezetét is megrongálta.

Az ítéletidő nem kímélte a kisvárdai Várfürdőt sem:

A kisvárdai Várkerti Stadionban a mintegy húsz percig tartó ítéletidőben az egyik edzőpálya mellett álló fasort csavarta ki gyökerestül a szél, összedöntve a pályát övező kerítést és ráborítva a pályára a fákat - olvasható az NB I-ben szereplő Kisvárda Master Good futballcsapatának honlapján.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×