eur:
392.25
usd:
366.79
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Szakemberek felsővezetéket szerelnek a Százhalombatta-Pusztaszabolcs vasútvonal felújítási munkálatai során Pusztaszabolcs közelében 2018. október 3-án.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Odacsapott a vihar a vasútnak, akadozik a közlekedés észak-keleten

Fák dőltek a sínekre és a felsővezetékre, van olyan vonal, ahol háromórás késésekkel kell számolniuk az utasoknak.

Az észak-keleti országrészbe betörő vihar több helyen okoz fennakadást a vasúti közlekedésben - közölte a Mávinform. A Kisvárda és Pátroha között több helyen fák dőltek a felsővezetékre, illetve Ajak megállóhelynél a vihar az egyik vágányra döntötte a kerítést, ezért ott szünetel a forgalom. A záhonyi vonal távolsági vonatainál 60-120, esetenként 120-180 perccel lehet hosszabb a menetidő.

Nyírgelse és Nyírbátor, valamint Fehérgyarmat és Kocsord között szünetel a forgalom, mert fa dőlt a vágányra. A Debrecen-Fehérgyarmat szakaszon 60-90 perccel hosszabb lehet a menetidő. Abaújszántó és Hidasnémeti között a lezúduló eső elmosta a vágányt, szünetel a forgalom.

A Miskolc-Hidasnémeti vonalon biztosítóberendezési hiba miatt 20-40 perccel hosszabb a menetidő. Novajidrány és Hidasnémeti között dolgoznak a helyreállításon a szakemberek. Görögszállás és Rakamaz között meghibásodott a biztosítóberendezés, ezért ezen a szakaszon lassabban közlekednek a vonatok. A szakemberek megkezdték a hiba elhárítását. Ez idő alatt a Miskolc-Nyíregyháza vonalon utazóknak 15-25 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint a nap folyamán az egész országban várhatók zivatarok. Hevesebb kísérőjelenségekre, viharos szélre, nagyobb méretű jégre, felhőszakadásra, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kell készülni. Ezekben a megyékben másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×