eur:
392.13
usd:
366.27
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Fekete zászlók a Margit híd lámpaoszlopain, előtérben a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó kiemelésének munkálatait segítő MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred AM-31 Dunaújváros elnevezésű aknamentesítő hajója a híd alatt 2019. június 1-jén. A Hableány turistahajó és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én éjszaka ütközött össze a Margit híd közelében, majd a turistahajó felborult és elsüllyedt fedélzetén 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel. A balesetben heten meghaltak, hét embert kimentettek, 21-en eltűntek.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Megrázó személyes történetek a hajóbaleset áldozatairól

Az Index szerint a dél-koreai sajtó folyamatosan vezető hírekben tudósít a dunai hajókatasztrófáról, és történeteket oszt meg az áldozatokról a hajó utasairól.

Jung Mo a 32 éves professzornő egyetemen tanít kalligráfiát, szeret utazni, érdeklik a nyelvek, a nemzetek közötti kommunikáció – írja a lap. Az európai körutazásra a 28 éves öccsével utazott. Amikor a katasztrófa bekövetkezett egy hölgynek és az édesanyjának tudott segíteni, az öccsének nem. Ők hárman túlélték, az öccse azonban még nem került elő.

A 64 éves Chung-Mo élete révbe ért: évtizedek munkája révén februárban új házba költözhetett mozgásban korlátozott férjével, a 77 éves Kim Ki-hyunnal. Chung-Mot ezután egy középiskolás barátnője kelet-európai körutazásra invitálta. Férje sokat utazott korábban, így örült az ötletnek, ő beszélte rá feleségét, hogy induljon. Amikor a társaság megérkezett Budapestre, Chung-Mo írt férjének, hogy "megérkeztünk Magyarországra". A hölgy nincs a hét megmentett utazó között.

A dél-koreai lapnak emlékező férje elmondta: mindig mindent együtt csináltak, ez volt az első hosszabb, külön töltött idő. Amikor értesítették a balesetről, Kim elmesélése szerint egy óra múlva elkezdte hasogatni az érzés, hogy milyen borzalmas lehetett megfulladni a hideg vízbe, vagy milyen fatális balszerencse, hogy az elmúlt hetek esőzése miatt ilyen veszélyesen nagy volt a vízszint és erős a víz sodrása. Az asszony fia és testvére azonnal Budapestre indult, a mozgásában korlátozott Kim nem tudott jönni. A riporternek könnyek között mondta: „még ott sem tudok lenni”.

A 21 éves Kimmo a Pusan Egyetemen nyelvszakán tanult, nagyon szerette az idegen nyelveket, édesanyjával, két nagynénjével és a nagymamájával utazott. Egyáltalán nem tervezte az utazást, de az utolsó percekben a családi társaság egyik tagja személyes okok miatt kénytelen volt visszamondani a részvétel, ekkor beszélték rá családtagjai a fiatal lányt a nagy utazásra. Egyelőre úgy tűnik, hogy a társaságból senki nem élte túl a balesetet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×