INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

óraátállítás

európai parlament

kormány

München, 2011. október 27.A világ legkisebb ébresztőóráit gyártó Carlton egyik alkalmazottja minivekkerekkel takarja el szemét a dél-németországi Münchenben 2011. október 27-én, hogy az óraátállítás napjának közeledésére figyelmeztessen. Európa országai a hónap utolsó vasárnapjára, az október 30-ra virradó éjszaka térnek vissza a téli időszámításhoz. (MTI/EPA/Andreas Gebert)

A kormány is megszólalt az óraátállításról

Infostart

A tagállamok dönthetik el, melyik időzónába kívánnak tartozni.

Mint ismert, az Európai Parlament keddi ülésén támogatta, hogy 2021-től eltöröljék a nyári és téli időszámítás közötti váltást. A javaslatot 410 szavazattal, 192 ellenszavazat és 51 tartózkodás mellett fogadták el.

A tagállamok nemzeti kormányainak legkésőbb 2021-ig el kell dönteniük, hogy a jövőben a nyári, avagy téli időszámítást használja-e.

Az Euronews megkérdezte, hogy a magyar kormány eldöntötte-e már, melyik időszámítást választja. A Miniszterelnökségi Sajtóiroda a következő választ küldte:

"A kormány egyelőre nem foglalkozott a kérdéssel. A magyar emberek véleményét figyelembe véve, a későbbiekben kíván dönteni az ügyben."

Most vasárnap lesz a következő óraátállítás: hajnalban 2 órakor 3 órára, egy órával előre kell állítani az órákat, ezzel elkezdődik a nyári időszámítás.

Nyitókép: Andreas Gebert
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018