eur:
392.53
usd:
365.83
bux:
66755.33
2024. április 25. csütörtök Márk
München, 2011. október 27.A világ legkisebb ébresztőóráit gyártó Carlton egyik alkalmazottja minivekkerekkel takarja el szemét a dél-németországi Münchenben 2011. október 27-én, hogy az óraátállítás napjának közeledésére figyelmeztessen. Európa országai a hónap utolsó vasárnapjára, az október 30-ra virradó éjszaka térnek vissza a téli időszámításhoz. (MTI/EPA/Andreas Gebert)
Nyitókép: Andreas Gebert

A kormány is megszólalt az óraátállításról

A tagállamok dönthetik el, melyik időzónába kívánnak tartozni.

Mint ismert, az Európai Parlament keddi ülésén támogatta, hogy 2021-től eltöröljék a nyári és téli időszámítás közötti váltást. A javaslatot 410 szavazattal, 192 ellenszavazat és 51 tartózkodás mellett fogadták el.

A tagállamok nemzeti kormányainak legkésőbb 2021-ig el kell dönteniük, hogy a jövőben a nyári, avagy téli időszámítást használja-e.

Az Euronews megkérdezte, hogy a magyar kormány eldöntötte-e már, melyik időszámítást választja. A Miniszterelnökségi Sajtóiroda a következő választ küldte:

"A kormány egyelőre nem foglalkozott a kérdéssel. A magyar emberek véleményét figyelembe véve, a későbbiekben kíván dönteni az ügyben."

Most vasárnap lesz a következő óraátállítás: hajnalban 2 órakor 3 órára, egy órával előre kell állítani az órákat, ezzel elkezdődik a nyári időszámítás.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:18
×
×
×
×