eur:
393.92
usd:
368.31
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Autók torlódnak az M5-ös autópályán a röszkei határátkelőhely kilépőoldala előtt, miután a Németországból és Hollandiából hazatérő, főként török vendégmunkások miatt mintegy négyórásra nőtt a várakozási idő. A rendőrség ideiglenesen elterelte a forgalmat Tompa felé.
Nyitókép: MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Vámosokat keresnek Röszkére

A NAV oldalán egy álláshirdetés 25 vámos helyet kínál Röszkén. Az üresedés összefüggésben lehet a hivatali vesztegetés ügyében nyár óta tartó nyomozással.

A NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 25 embert alkalmazna vám- és pénzügyőri ügyintézőként a röszkei határkirendeltségen. A hivatal portálján január 18-tól olvasható ajánlat teljes munkaidős, hivatásos szolgálati jogviszonyú foglalkoztatást kínál – írja a delmagyar.hu.

A portál kiemeli: a hirdetés hosszan sorolja a leendő pénzügyőrök feladatait. Ezekbe beletartozik a vámáru-nyilatkozatok feldolgozása, a nyilvántartások vezetése, valamint a vám-, az adó- és egyéb jogszabályokban meghatározott feladatok végrehajtása. A vámosok vizsgálják az áruk azonosságát, adózási szempontból besorolják és ellenőrzik azokat, közreműködnek a mintavételben. Ezeken túl szabálysértéseknél, illetve bűncselekmény gyanújánál megteszik a szükséges intézkedéseket.

A munkakör betöltésének feltétele az egészségügyi alkalmasság, a középfokú végzettség, a magyar állampolgárság és a büntetlen előélet. A leendő vámosoktól továbbá jó kifejezőképességet, önálló gondolkodást, problémafelismerést várnak, valamint felhasználói szintű számítógépes ismereteket. A pályázat elbírálásánál előnyt jelent a B kategóriás vezetői engedély és az idegen nyelv ismerete – és persze a rendvédelem területén szerzett gyakorlati tapasztalat. A jelentkezőktől egyebek között fényképes önéletrajzot és motivációs levelet is várnak, február 12. a határidő.

A munkába állás várható időpontja: július eleje.

A feltűnően nagy üresedés vélhetően összefüggésben van azzal, hogy tavaly nyár óta nyomoznak a röszkei vámosok ügyében, és november második felében újabb tizenöt embert állítottak elő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×