INFORÁDIÓ 
2020. január 21. kedd
Ágnes

lapszemle

honvédkórház

tankönyv

Lezárult a tankönyves perek alapszakasza - lapszemle

Infostart

A Világgazdaság arról ír, hogy a mobiltársaságok is jelentős hitelezők, míg a Népszava a Honvédkórház helyzetével foglalkozik.

A Magyar Idők azt írja, hogy lezárult a tankönyves perek alapszakasza. Magánkiadók perelték be az Oktatási Hivatalt, mert az nem hosszabbította meg 123 tankönyvük engedélyét. A hivatal törvényesen járt el, a kiadók hiába pereltek – mondta a lapnak Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

A Népszavában az olvasható, hogy különös levelet kaptak a Honvédkórház Sürgősségi Centrumának dolgozói a távozó megbízott osztályvezetőtől. Burány Béla tételesen cáfolja a minisztériumi nyilatkozatokat. A lap korábban arról írt, hogy az intézményben több mint negyven orvos felbontotta az önkéntes túlmunkaszerződését, mert egyik napról a másikra megvonták tőlük a feladat elvégzéséért járó extra juttatásokat.

A Világgazdaság szerint a múlt év első kilenc hónapjában a hazai mobilszolgáltatók 18,3 milliárd forint hitelt nyújtottak ügyfeleiknek, akik a pénz csaknem 80 százalékát közvetített szolgáltatásokra - parkolásra és autópálya-matrica vásárlásra - költötték. Ezek a cégek tehát erős hitelpiaci szereplőknek számítanak, még akkor is, ha az általuk biztosított kölcsön az összes személyi hitelnek mindössze az 5,3 százalékát teszi ki.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018