eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Lezárult a tankönyves perek alapszakasza - lapszemle

A Világgazdaság arról ír, hogy a mobiltársaságok is jelentős hitelezők, míg a Népszava a Honvédkórház helyzetével foglalkozik.

A Magyar Idők azt írja, hogy lezárult a tankönyves perek alapszakasza. Magánkiadók perelték be az Oktatási Hivatalt, mert az nem hosszabbította meg 123 tankönyvük engedélyét. A hivatal törvényesen járt el, a kiadók hiába pereltek – mondta a lapnak Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

A Népszavában az olvasható, hogy különös levelet kaptak a Honvédkórház Sürgősségi Centrumának dolgozói a távozó megbízott osztályvezetőtől. Burány Béla tételesen cáfolja a minisztériumi nyilatkozatokat. A lap korábban arról írt, hogy az intézményben több mint negyven orvos felbontotta az önkéntes túlmunkaszerződését, mert egyik napról a másikra megvonták tőlük a feladat elvégzéséért járó extra juttatásokat.

A Világgazdaság szerint a múlt év első kilenc hónapjában a hazai mobilszolgáltatók 18,3 milliárd forint hitelt nyújtottak ügyfeleiknek, akik a pénz csaknem 80 százalékát közvetített szolgáltatásokra - parkolásra és autópálya-matrica vásárlásra - költötték. Ezek a cégek tehát erős hitelpiaci szereplőknek számítanak, még akkor is, ha az általuk biztosított kölcsön az összes személyi hitelnek mindössze az 5,3 százalékát teszi ki.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×