eur:
392.89
usd:
366.03
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Átszabják a Nyugati tér sokat szidott részét

A MÁV sorra mondja fel a szerződéseket a boltok üzemeltetőivel.

A metrórekonstrukcióval párhuzamosan várható az Nyugati téri aluljáró és a tér teljes megújítása. A MÁV megkezdte a tér alatti, kezelésében évő aluljárórészek rendbetételét: elbontották a már nem használt árusító bódékat, reklámtáblákat, letakarították a lépcsőket, az oldalfalakat, a mennyezeteket, eltávolították a graffitiket. A takarítási-felújítási munkálatok jövőre folytatódnak - írta a Magyar Idők.

Az aluljárókat több helyen leszűkítő üzletek bezárásával a fővároshoz és a MÁV-hoz méltatlan állapotok, az előnytelen szerződések megszüntetése volt a vasúttársaság célja. Ennek jegyében egyeztetéseket kezdtek a fővárossal, hogy az érintett aluljárószakaszok további rendezése megtörténhessen.

Az aluljáróban a metrókijáratok is megújulnak majd, az ütemterv szerint ennek a metrószakasznak az állomási rekonstrukciója 2020 második felében kezdődik, a déli szakasz felújítását követően.

Eltűnhet a tér felszíni rendezésekor a felüljáró is, erről Tarlós István több fórumon is beszélt korábban. Szintbeli kereszteződést alakítanának ki, ami lehetőséget teremtene a villamosközlekedés visszaállítására, a Deák téren és a Lehel téren végződő vonalak összekötésére.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×