eur:
392.46
usd:
367.21
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Akár 160 százalékos sasszemlátás is elérhető - lapszemle

317 forintos szintje felé tart az euró, komoly szakemberhiány az építőiparba tartozó szakmákban, nagyot tisztul a Városliget, kalapács alá kerül Ceausescu terepjárója. Válogatás a csütörtöki sajtóban megjelent cikkekből.

A Portfolio.hu cikke szerint fontos szinthez ért az erősödő forint árfolyama az euróval szemben. A jelenlegi 321-es szint május végén még ellenállásként szolgált, novemberben pedig több alkalommal már támaszként működött. A szakértők szerint ha a forint túllépi a 321-es szintet, nagy lendülettel folytatódhat a magyar fizetőeszköz erősödése, és

akár a 317-es technikai szint is elérhetővé válik.

Szintén a portál ír róla, hogy

egy év alatt 25-40 százalékkal nőtt az ingatlanszektor és az építőipar területén működő cégek álláshirdetéseinek száma, a jelentkezések száma ugyanakkor jelentősen csökkent.

A mérnökök mellett a hegesztőkért, villanyszerelőkért is késhegyre menő a küzdelem, itt nem ritka a nettó 5-600 ezer forintos fizetés sem.

A Magyar Idők Gyorgyevics Benedekkel, a Városliget Zrt. vezérigazgatójával készített interjút, aki szerint

azzal, hogy az '56-osok terén megszüntették a felszíni parkolást, már most napi 1500 autó szennyezésétől szabadították meg a parkot,

amelyet végső célként autómentessé kívánnak tenni. A fejlesztés egyik vezetője elmondta: jövő év elején elindul a parkfejlesztés második üteme a délkeleti részen, játszótérrel, sportolási lehetőségekkel, új növényzettel, rózsakerttel.

Szintén a Magyar Idők William Wuval, a Huawei magyarországi vezérigazgatójával is interjút jelentetett meg, ő elmondta:

a sokak által rosszul értelmezett kínai jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy egy cég manipulálja a termékeit, nem kémkedhetnek mások után.

A cégvezető a nemzetközi botrányok ellenére azt mondja: nincs takargatniavlójuk, és 170 országból sehol sem volt bizonyíték arra, hogy törvényt sértettek volna.

A Népszava újságírója Juhász Tibor fizikussal beszélgetett, aki olyan eljrást dolgozott ki, amivel

akár a 160 százalékos sasszemlátás is elérhető.

A mostani munkájával akár 15 évvel is kitolható lehet a látásromlás, de azt mondja: a zöld hályog gyógyításával még adósnak érzi magát.

A Világgazdaság online változata arról ír, hogy elárverezik az egykori román diktátor Nicolae Ceausescu ARO 304-es terepjáróját. Az 1977-es járműben 72 ezer kilométer van, kikiáltási ára 137 ezer lej, vagyis nagyjából 9,5 millió forint. Az autót most egy román üzletembertől foglalta le a bukaresti adóhatóság, és január 31-én bocsájtják árverésre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×