eur:
385.88
usd:
355.41
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Dán turista vásárol a karácsonyi fogyasztóvédelmi ellenőrzésekről tartott sajtótájékoztató helyszínén, a Vörösmarty téri adventi és karácsonyi vásáron Budapesten 2018. december 4-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Fenyőárusok, hentesek, adventi vásárok és játékboltok a célkeresztben

Karácsonyi ellenőrzést hirdetett meg az adóhivatal.

Zalában, Vasban, Nógrádban, Komárom-Esztergomban, Jász-Nagykun-Szolnok megyében és Békésben tartanak karácsonyi ellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai. A hatóság érdeklődésére a játékboltok és az adventi vásárok kereskedői mellett a fenyőfaárusok, a szaloncukrot és más karácsonyi portékát kínáló vállalkozások számíthatnak.

A NAV-osok felkeresnek majd egyes vásárokat, utcai árusítóhelyeket, kitelepüléseket, ahogy üzleteket és bevásárlóközpontokat is - mondta el a Magyar Időknek Kis Péter András, a NAV adóügyekkel foglalkozó szóvivője.

Az ellenőrök elsősorban a nyugtaadási fegyelmet ellenőrzik majd, de kíváncsiak arra is, hogy a kereskedők megfelelően használják-e az online pénztárgépüket és bejelentették-e alkalmazottai­kat.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×