eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kocsis Máté: Magyarország ellen koncepciós eljárás zajlik – lapszemle

A Magyar Időknek Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője adott interjút. Ma szavaz az Európai Parlament az új szerzői jogi irányelvről – írja a Népszava. A Világgazdasági szerint hatmilliárd forint nettó nyereségen osztozkodhatott tavaly a tizenkét magyarországi befektetési szolgáltató. A Portfolio páros interjúban kérdezte a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgató-helyettesét és az MKB Private Banking igazgatóját. A Népszavának Magas István, a Budapesti Corvinus Egyetem Világgazdasági Intézetének munkatársa adott interjút.

A Magyar Időknek Kocsis Máté, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője adott interjút. A politikus a velencei frakcióülés előtt azt mondta, európai bírálóink száma csökken, a szövetségeseink száma pedig nő Kocsis Máté szerint a magyar álláspont világos és következetes, a magyar polgárok kijelölték és megerősítették ezt a nemzeti konzultációkon, a népszavazáson és az országgyűlési választáson. A Sargentini-jelentésről úgy fogalmazott, az egy fércmű, Magyarország ellen koncepciós eljárás zajlik.

A Népszava arról ír, hogy ma szavaz az Európai Parlament az új szerzői jogi irányelvről. Az internetes tartalmak megjelenésében komoly változás jöhet. Mivel utoljára 2001-ben készült olyan EU-s irányelv, ami a szerzői jogi témát érintette, az azóta történt változások – például a közösségi média elterjedése – indokolttá teszik az új szabályozást. Magyarországon például négymillióan hallgatnak zenét a YouTube-on, ebből a videómegosztó profitál, nem annyira a szerzők és az előadók.

A Világgazdasági cikke szerint hatmilliárd forint nettó nyereségen osztozkodhatott tavaly a tizenkét magyarországi befektetési szolgáltató, ami csaknem 58 százalékkal magasabb a 2016-os nyereséghez képest. A brókerek által összehozott profit közel 72 százaléka az Erstét gazdagította tavaly.

A Portfolio páros interjúban kérdezte Máté-Tóth Istvánt, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgató-helyettesét és Szabó Sándort, az MKB Private Banking igazgatóját. A pénzügyi szakemberek arról beszéltek a háztartási megtakarításokon belül továbbra is alacsony a részvénybefektetések aránya, holott a magyar tőzsdei forgalom egy jelentős részét a kisbefektetők adják. A tőzsdén elinduló új kezdeményezésekkel egyre több kisbefektető vesz majd bátrabban részvényeket.

A Népszavának Magas István, a Budapesti Corvinus Egyetem Világgazdasági Intézetének munkatársa adott interjút. A professzor egyebek közt azt mondta, a világgazdaságban nem tanácsos elzárkózni, mert a nemzetközi gazdasági folyamatok hatásai egyetlen határnál sem állíthatók meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×