eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Magyar írók, költők idézeteivel díszített gondolatmegálló a BKK Alagút utcai buszmegállójában 2018. szeptember 5-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

"Gondolatmegállót" avattak Krisztinavárosban

A Budavári Önkormányzat Gondolatmegállókat alakított ki, amelyek falait a korábban a városrészben élt írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei díszítik.

Nagy Gábor Tamás, Budavár polgármestere elmondta: Krisztinaváros komoly kulturális hagyományokat és irodalmi értékeket tudhat magáénak. Ennek szellemében írtak ki pályázatot a helybéli iskolásoknak, akiktől a fényes irodalmi és kulturális hagyományt bemutató idézeteket vártak. A pályázatra mintegy 100 idézet érkezett - fűzte hozzá.

A Krisztina körút 85. alatt képzőművészeti galériát terveznek nyitni, a Krisztina tér 1. pedig kulturális centrumnak ad majd otthont.

"Ahhoz, hogy ezek a tervek jól sikerüljenek és megteljenek tartalommal, ahhoz szükség van a múlt üzenetére" - hangsúlyozta.

Budapest, 2018. szeptember 5.
Magyar írók, költők idézeteivel díszített
Magyar írók, költők idézeteivel díszített "gondolatmegálló" a BKK Alagút utcai buszmegállójában. MTI Fotó: Kovács Tamás

Az Alagút utca és az Attila utca sarkán, a Horváth-kertben álló buszmegállót kerületi írók, költők, művészek

- Nemes Nagy Ágnes, Márai Sándor, Szabó Dezső, Várkonyi Nándor, Heltai Jenő, Máté Péter és S. Nagy István - Krisztinavárosról írt idézetei díszítik,

amelyeket diákok küldtek be.

A beérkezett munkákból a legjobb idézeteket szakmai zsűri választotta ki, s ezek kerültek fel a Budavári Önkormányzat "gondolatmegállójának" falaira.

A pályázatokat Bakó Annamária, a Litea-Budai Krónika Könyvesbolt vezetője mellett Benkő László zenész és Szigethy Gábor színháztörténész értékelte. A díjazottak a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, a Petőfi Sándor Gimnázium és a Lisznyai utcai Általános Iskola diákjai.

Nagy Gábor Tamás első kerületi polgármesterrel készült interjút a cikk végén hallgathatják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×