eur:
392.17
usd:
366.53
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: OVSZ

Retro véradás lesz szombaton

Az Országos Vérellátó Szolgálat szervezésében szombaton a régi hangulatot idéző Retro véradás lesz a Városmajorban - mondta a szervezet szakmai főigazgató-helyettese.

A Retro Véradás mára már hagyománnyá nőtte ki magát, amely évről-évre egyre népszerűbb a véradók körében. Amellett, hogy

egyetlen véradással akár három életet is meg lehet menteni, az Országos Vérellátó Szolgálat köszönetképpen sör-virsli menüvel, Retro söröskorsóval,

illetve további ajándékokkal és hamisíthatatlan retro életérzéssel várja a segíteni vágyókat - írja az OVSZ közeleményében.

Szükség van a vérre

"A nyár meglehetősen hullámzóra sikerült: a június egészen jó volt, a július elviselhető, de

az augusztus eleje nem úgy sikerült, ahogy kellett volna. E hónap első három hetében 2000-rel kevesebben jöttek, mint amire számítottunk.

Az akkori felhívás eredményeképp 1000 egységet sikerült visszapótolni a készletbe, ez szűk egy napi felhasználása Magyarországnak" - mondta az InfoRádiónak dr. Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazható-helyettese, hozzátéve: egy átlagos hétköznapon mintegy 1500-1600 egységet ad ki a vérellátó szolgálat.

A Retro Véradás célja a nosztalgikus hangulat megteremtése mellett az, hogy felhívja a figyelmet:

a gyógyítás és életmentés érdekében kiemelten fontos a vérkészletek stabilan tartása. Ehhez pedig sok önzetlen véradóra van szükség,

akik segíteni akarásukkal hozzájárulnak mások egészségi állapotának javulásához és emellett a sajátjuk megőrzéséhez - hangsúlyozta dr. Nagy Sándor.

Retro Véradás helyszínei 2018. szeptember 8-án 09:00-18:00:

  • Budapest - Városmajor
  • Debrecen - Bem tér 19.
  • Győr – Magyar utca 8.
  • Miskolc – Szentpéteri kapu 72-76.
  • Pécs – Pacsirta utca 3.
  • Szeged - Honvéd tér 4.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×