eur:
368.63
usd:
344.56
bux:
48800.45
2023. június 7. szerda Róbert
Pixabay
Nyitókép: Pixabay

Szeretjük, ha sok szöveget kapunk a pénzünkért

A gyerekirodalomban egyre inkább előkerülnek olyan témák, amiket egy évtizede még nem tudtunk volna elképzelni – mondta az InfoRádió Családi Hét című magazinműsorában Csapody Kinga, a Manó Könyvek főszerkesztője.

A számok és a visszajelzések alapján egyre többen olvasnak mesét a gyerekeknek, akik várják az újabb részeket, megszeretnek egy-egy karaktert, ellátogatnak az olvasóklubokba. A születésnapi tortákon is megjelentek egyes mesék szereplői – mondta Csapody Kinga, aki hozzátette ugyannako, hogy a közönségtalálkozókon kiderül, hogy sok szülő még mindig nem mesél.

A Manó Könyvek főszerkesztője a kiadó tapasztalatai alapján elmondta: manapság annak a korosztálynak is illusztrálni kell a könyveket, akiknek eddig nem volt szükségük rá, mivel nagyon sok ingert kapnak nap mint nap. A képregények ennek ellenére hazánkban mégsem túl népszerűek. A szakember szerint ennek az az oka, hogy

szövegközpontú társadalomban élünk, a magyar szülők szeretik, ha a pénzükért sok szöveget kapnak.

Vannak olyan témák, amelyek feldolgozása még 10 évvel ezelőtt is elképzelhetetlen lett volna akár gyermekeknek szóló, akár ifjúsági irodalomban – mondta Csapody Kinga.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Úristen! Legalább 12 ezerszer

Úristen! Legalább 12 ezerszer

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság legfrissebb kutatása a magyar rádiók zenei repertoárját és a zenei toplistákat vizsgálta a médiaszolgáltatók adatai alapján.

Új részletek a háború vitatott szabotázsakciójáról

A Fehér Ház már hónapokkal az Északi Áramlat gázvezetékek felrobbantása előtt tudott egy készülő szabotázsról. A tippet, hogy közvetlenül az ukrán főparancsnoknak jelentő ukrán katonák terveztek támadást, egy európai titkosszolgálat adta a CIA-nek.
Nincs augusztus Corvin (Palace) nélkül

Nincs augusztus Corvin (Palace) nélkül

Corvin Palace néven nyit meg augusztus végén a felújított Corvin Áruház a budapesti Blaha Lujza téren, az eredeti állapotban helyreállított homlokzatot takaró háló kedden ünnepélyes keretek között került le az épületről.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×