eur:
392.74
usd:
366.04
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Durva áremelést fontolgatnak a pékek - lapszemle

Működése során eddig 11 milliárd forintnyi adó-és áfaelkerülést sikerült megelőznie a Nemzeti Éelemiszerbiztonsági Hivatalnak- írja a Magyar Idők. A Népszava arról ír, hogy két számjegyű áremelést tartanának szükségesnek a hazai pékségek.

Működése során eddig 11 milliárd forintnyi adó-és áfaelkerülést sikerült megelőznie a Nemzeti Éelemiszerbiztonsági Hivatalnak- írja a Magyar Idők. A lap interjút készített Zsigó Róbert élelmsziszerbiztonságért felelős államtitkárral, aki azt mondta: a kábítószer-kereskedelem után ma az élelmiszerrel kapcsolatos visszaélések teszik ki a feketegazdaság legnagyobb szeletét.

A Népszava arról ír, hogy két számjegyu áremelést tartanának szükségesnek a hazai pékségek, hogy kikerüljenek a veszteséges, illetve az alacsony profitot hozó működés csapdájából. A lap szerint a kenyér alapvető élelmiszernek számít, jövőre sem kerül az ötszázalékos áfakörbe, hiába kéri ezt a szakma minden évben

A Világgazdaság szerint tavaly tovább nőtt a hazai megújuló alapú áramtermelés. A gazdasági napilap idézi a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal adatait, amiből kiderül, hogy tavaly Magyarországon az előző évinél körülbelül 14 százalékkal kevesebb villamos energiát termeltek a vízerőművek és 17 százalékkal többet a szélerőművek, valamint kiemelkedőek a naperőművek is, amelyek bruttó termelése tavaly megduplázódott.

A Portfolio azt írja, hogy bár tavaly csökkentek ugyan a kártyás csalások, de még így is tekintélyes összeget tettek zsebre a kártyacsalók. A lap szerint mintegy 1,2 milliárd forintot loptak el hazai kibocsátású kártyákról, az elfogadói oldalon pedig közel 300 millió forintos kárt okoztak.

A Pénzcentrum.hu cikke azt részletezi, hogy mi mindenre lehet használni az LTP-t vagyis a lakás-takarékpénztárakat. A lap azt írja, hogy nemcsak a lakástakarékos megtakarításokkal, általában meglévő jelzáloghitel ideális előtörlesztéseként lehet felhasználni, hanem mindenre, ami lakással kapcsolatos. Azonban mindig igazolni kell, hogy valóban lakáscélra fordítottuk a megtakarításunkat, illetve az utána járó állami támogatást.

A Világgazdaság arról ír, hogy több mint 42 százalékkal emelkedett a biztosítók utasbiztosításokból származó bevétele az első negyedévben. A lap szerint ez biztató a teljes évre vonatkozó kilátásokat illetően is és hozzáteszik, hogy az online szerződéskötés szerep is egyre nagyobb.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×