eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay.com

Új különadót javasol az Onkológiai Intézet

Az Országos Onkológiai Intézet javasolni fogja az onkológiai és kardiológiai termékadó megfontolását a dohánytermékekre.

A daganatos betegségek miatt bekövetkező halálozások száma stagnál Magyarországon, és ezt Kásler Miklós eredményként szokta hangoztatni – mondta Dr. Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet új igazgatója az IME Országos Egészségügyi Konferencián.

A 24.hu cikke szerint Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter utódja a konferencián hangsúlyozta: a stagnáló eredmények ellenére vezetjük a daganatos halálozási arányt mutató statisztikát, éppen ezért több kormányzati lépésre is szükség van, hogy a stagnálás csökkenésbe forduljon. Úgy véli, elsősorban a tüdő-, a vastagbél- és az emlőrákos megbetegedésekre, ezek kezelésére és prevenciójára kell fókuszálni, egy újabb nemzeti rákellenes program kialakításakor ezt a három leggyakrabban előforduló daganatos megbetegedést kell kiemelni.

Javasolni fogják az onkológiai és kardiológiai termékadó megfontolását a dohánytermékekre – jelentette ki Dr. Polgár Csaba. Előbbi bevétele a Nemzeti Rákellenes Programba folyhatna. A szervezet elnöke fontosnak tartaná a mammográfiai szűrés részvételi arányának növelését, a vastagbélrák-szűrési program elindítását is. A kormány új sugárterápiás központ létrehozásáról szóló döntését üdvözlendőnek tartja, azonban problematikusnak nevezte, hogy a központot hogyan töltik fel szakemberrel.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×