eur:
395.81
usd:
372.43
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Ilir Meta albán államfőt Budapesten, az Országház előtt 2018. június 20-án.
Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Orbán Viktor az albán államfővel tárgyalt

A kétoldalú kapcsolatok fejlődéséről, a határok védelméről valamint az Európai Unió balkáni bővítéséről is tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Ilir Meta, az Albán Köztársasági elnöke szerda délután az Országházban - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A megbeszélésen elhangzott: az elmúlt évben több komoly áttörést sikerült elérni a két ország kapcsolatában, az áruforgalom 35 százalékkal 114 millió euróra növekedett, és megindult a két főváros közötti közvetlen repülőjárat is, amely magas kihasználtsággal működik.

Orbán Viktor biztosította vendégét arról, hogy Magyarország minden rendelkezésére álló eszközzel támogatja Albánia EU-csatlakozási törekvéseit - mondta a sajtófőnök.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 05:00
×
×
×
×