eur:
392.88
usd:
366.01
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Hadházy Ákos, az LMP társelnöke az ellenzéki tárgyalásokról tartott sajtótájékoztatón a Képviselői Irodaház előtt 2018. március 20-án.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Hadházy Ákos nem vállal tisztséget az LMP-ben

Az LMP eddigi társelnöke közösségi oldalán jelentette be, hogy semmilyen tisztséget nem vállal a pártban. Beszélt a parlamenti pozíciók elosztásáról is.

"Tegnap este megalakult az LMP új frakciója, amihez csatlakoztam. Tisztséget sem a frakcióban, sem a pártban, sem a parlamentben nem fogok betölteni. Ahogy eddig is, továbbra is kifejezetten támogatni fogom a parlamenti pártok közötti és a parlamenten kívüli ellenzéki résztvevőkkel való együttműködést" - írta Facebook-oldalán a politikus.

Hadházy Ákos hozzátette, hogy mélyen elszomorítja, hogy a pártok nagyon gyorsan összefogtak, hogyan osszák el egymás között a Fidesz által felajánlott pozíciókat. Szerinte az ellenzéki képviselők "többsége ijesztően hamar túltette magát azon a dilemmán, hogy egy tisztességtelen választáson létrejött és kétes legitimitású parlamentbe fognak beülni. A tiltakozásnak sok formája lehetne a teljes bojkott és a teljes elfogadás közötti skálán. Az eddigi megállapodások nem arra utalnak, hogy az ellenzéki tárgyalásokon sikerült ezen a skálán a megfelelő pozíciót elfoglalni, az elfogadható megoldást megtalálni".

A pártot nagyon komoly konfliktusok feszítik, hiszen

az elmaradt kormányváltásért, de legalábbis a Fidesz kétharmadáért sokan az LMP-t teszik felelőssé.

Ez robbantott ki vitát Sallai R. Benedek titkár és Hadházy Ákos társelnök között is. Sallai ugyanis elutasította az ellenzéki együttmködést, Hadházy viszont a koordinált jelöltállítás híve volt, sőt engedély nélkül tárgyalt róla a szocialistákkal, amiért etikai eljárás indult ellene az LMP-ben.

A társelnök azt állította, hogy Sallai és Schiffer András, az LMP volt vezetője sokmilliós perrel fenyegette meg a visszalépésüket fontolgató jelölteket. Ezt mindkét politikus cáfolta, Sallai pedig nemcsak szavakban, hanem szó szerint is nekiment Hadházynak.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×