eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Nyugtát ad egy árus a fővárosi kormányhivatal V. kerületi fogyasztóvédelmi hatósága munkatársának Budapesten, a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron 2017. december 7-én.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Sok hibát találtak a húsvéti ellenőrzéseken

A húsvéti ünnepek előtt mintegy száz próbavásárlásból 53 esetben találtak valamilyen szakmai kifogást az ellenőrök a húsvéti fogyasztóvédelmi ellenőrzéseken. Tóth Gábor, a Fővárosi Kormányhivatal fogyasztóvédelmi osztályvezetője kiemelte, hogy több alkalommal helyszíni bírság kiszabására is szükség volt.

A nagyobb budapesti bevásárlóközpontokra és vásárokra fókuszáló 97 próbavásárlással egybekötött vizsgálatkor 53 esetben merült fel valamilyen kifogás a hatóságok részéről - közölte Budapest Főváros Kormányhivatala fogyasztóvédelmi hatósága.

Az ellenőrök 36 esetben figyelmeztettek és köteleztek szabálykövetésre, 17 esetben kényszerült a hatóság tényleges bírságot kiszabni.

Az idei húsvéti szezonban 12,35 millió forint, átlagosan 726 470 forint bírságot szabott ki a fogyasztóvédelmi hatóság.

Ismételt szabálysértést 5 esetben állapítottak meg az ellenőrök, két esetben a nyugtaadási kötelezettség elmulasztása miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz is bejelentést kellett tenniük.

A fogyasztóvédelmi hatóság vizsgálta az árak megfelelő feltüntetését, a kedvezmények tényleges érvényesítését, valamint ellenőrizte az akciós ajánlatok valóságtartalmát is. A vizsgálatokkor a hatósági ellenőrök a fiktív árkedvezményeket és a megtévesztő eladói magatartást először figyelmeztetéssel, indokolt esetben büntetéssel szankcionálták.

Az eredmények tükrében folyamatos ellenőrzésekre számíthatnak a kereskedők az év többi szakában is - közölték.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×