eur:
392.13
usd:
366.52
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Eső és hidegfront rondít bele a hosszú hétvégébe

A négynapos ünnep alatt érdemes esernyővel is készülni, bár számottevő esőt csak szombaton várnak a meteorológusok - mondta Mesterházi András, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Csütörtökön túlnyomóan borult lesz az ég, sokfelé kialakulhat ismétlődő gyenge eső, csak az éjszaka második felétől kezd vékonyodni, szakadozni a felhőzet. Pénteken napközben az erősen felhős ég mellett már rövidebb napos időszakok is várhatók, erre kisebb esély északkelet felé haladva lehet. Már csak kevés helyen fordulhat elő zápor.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 Celsius-fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 13 és 19 fok között valószínű, de az Északi-középhegység térségében ennél pár fokkal hűvösebb lehet.

Mesterházi András, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa közölte: a hétvégén esős, változékony időre kell számítani. Szombaton nagy mennyiségű eső jöhet, és vasárnap reggel is többfelé lehet eső, zápor, de vasárnap délutánra megszűnik a csapadék az ország legnagyobb részén. Hétfőn csak néhol lehet zápor – tette hozzá.

Szombaton a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul, de vasárnapra egy hidegfront hatására jelentős visszaesés következhet be, 9-14 fokra lehet számítani a legmelegebb délutáni órákban. Hétfőtől várható érdemi és tartósabb melegedés, a jövő hét közepén egyre több felé emelkedik 20 fok köré a hőmérséklet.

Hétfőn a locsolkodáshoz és a szabadtéri programokhoz kedvező lesz az idő – emelte ki a meteorológus, de felhívta a figyelmet, hogy a hétvégén erős, néhol viharos szélre kell számítani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×