eur:
370.97
usd:
344.70
bux:
46850.16
2023. június 2. péntek Anita, Kármen

Simicskó: addig van jövő, amíg vannak tartalékosok

A honvédelmi miniszter előtt csaknem 700 új területvédelmi tartalékos katona tette le esküjét. Így már hatezren vannak, de a cél ennek az ötszöröse.

Addig van jövője Magyarországnak, amíg vannak tartalékos katonái, amíg van Magyar Honvédség, amely képes megvédeni minden bajtól a magyar embereket - jelentette ki a honvédelmi miniszter szombaton Szentendrén, sajtótájékoztatón.

Simicskó István előtt csaknem 700 új területvédelmi tartalékos katona tette le esküjét szombaton. A miniszter sajtótájékoztatóján nagy lépésnek nevezte az eseményt, és megjegyezte: tavaly nyár óta 1600 új tartalékos katonával kötöttek szerződést.

Jelenleg mintegy 6600 tartalékos katonája van a honvédségnek. A cél, hogy egy 30 ezer katonából álló aktív állomány mögött egy 20 ezres tartalékos állomány legyen - fejtette ki a miniszter.

Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnöke azt mondta: valós, megfogható erőt jelentő Magyar Honvédségre van szükség, és fontos, hogy mögötte olyan létszámú és felkészültségű önkéntes tartalékos erő legyen, amely bármikor az ország lakosságának rendelkezésére áll.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Magához tért Amerika, pluszban zártak a tőzsdék

Magához tért Amerika, pluszban zártak a tőzsdék

Az amerikai képviselőház szerdán késő este megszavazta az adósságplafon felfüggesztéséről szóló törvényjavaslatot, és ezzel a szenátus elé terjesztette azt. A lépés óvatos optimizmust hozott a piacokra, az ázsiai tőzsdék jellemzően emelkedtek, és az európai börzéken is mérsékelt emelkedés látszott, és az USA-ban is javult a hangulat. A hazai részvénypiacon a magyar kormány tegnap este bejelentett lépéseire reagált a magyar tőzsde.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×