eur:
395.15
usd:
364.38
bux:
65503.44
2024. március 19. kedd Bánk, József

Simicskó: addig van jövő, amíg vannak tartalékosok

A honvédelmi miniszter előtt csaknem 700 új területvédelmi tartalékos katona tette le esküjét. Így már hatezren vannak, de a cél ennek az ötszöröse.

Addig van jövője Magyarországnak, amíg vannak tartalékos katonái, amíg van Magyar Honvédség, amely képes megvédeni minden bajtól a magyar embereket - jelentette ki a honvédelmi miniszter szombaton Szentendrén, sajtótájékoztatón.

Simicskó István előtt csaknem 700 új területvédelmi tartalékos katona tette le esküjét szombaton. A miniszter sajtótájékoztatóján nagy lépésnek nevezte az eseményt, és megjegyezte: tavaly nyár óta 1600 új tartalékos katonával kötöttek szerződést.

Jelenleg mintegy 6600 tartalékos katonája van a honvédségnek. A cél, hogy egy 30 ezer katonából álló aktív állomány mögött egy 20 ezres tartalékos állomány legyen - fejtette ki a miniszter.

Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnöke azt mondta: valós, megfogható erőt jelentő Magyar Honvédségre van szükség, és fontos, hogy mögötte olyan létszámú és felkészültségű önkéntes tartalékos erő legyen, amely bármikor az ország lakosságának rendelkezésére áll.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×