eur:
394.94
usd:
363.47
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Résztvevők az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából rendezett díszünnepségen az Országház előtti Kossuth Lajos térre 2018. március 15-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Nagy tömeg vett részt a Békemeneten – galéria

A Bem József térről a Kossuth térre ért a Békemenet, hogy meghallgassa Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédét.

"Reményt kaptak, elhiszik, hogy erősek lettek és a mi álmunk szertefoszlott. Mutassuk meg, hogy vagyunk egy páran!" – ezekkel a szavakkal hirdette meg február végén Bayer Zsolt a nemzeti ünnep napjára a békemenetet. Az esemény a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) szervezte.Még soha ennyien nem vettek részt Békemeneten az eddigi adatok alapján - közölte Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtök kora délután az MTI-vel.

A kormánypárti politikus azt mondta: óriási tömegek érkeznek a Kossuth Lajos térre, köztük a Fidesz országgyűlési képviselői is, támogatóik kíséretében. Az ünnepségen Orbán Viktor mond majd beszédet.
"Egy nagy, emelkedett ünneplésre készülünk" - fogalmazott Hidvéghi Balázs.

Helyi tudósítónk, Sigmond Árpád azt jelentette, hogy az ország számos pontjáról érkeztek demonstrálók, sőt a Gazetta Polska civil klubjainak köszönhetően Lengyelországból is érkeztek részvevők.

A Bem József téren beszédet mondott Csizmadia László, a CÖF alapítója, Bayer Zsolt újságíró, valamint Michal Andrukonis, Lengyelország budapesti nagykövetségének követtanácsos. 

Az első sorban állók között volt Csizmadia László, a CÖF alapítója és szóvivője, a CÖKA kuratóriumi elnöke, Bencsik András, a Demokrata című lap főszerkesztője, Fricz Tamás, a CÖF másik alapítója és Bayer Zsolt újságíró.

A kokárdás emberek tömegében magyar, lengyel és székely zászlókat lehet látni, valamint a Békemenetre érkezők településének tábláit. Mások "Szavazz!," "Fidesz", "Április 8.", és a lengyel-magyar barátságot éltető táblákat hoztak magukkal. A tömeg a lengyel szakszervezeti föderáció, a Szolidaritás lengyel nevét ("Solidarnosc") skandálta.

A Békemenet a Margit hídon át a Szent István körúton, a Bajcsy-Zsilinszky úton az Alkotmány utcán át a Parlamenthez vonul a központi állami megemlékezésre, ahol Orbán Viktor miniszterelnök mond majd ünnepi beszédet.

A tömeg az el-eleredő esőben a Kossuth Lajos azt üzente című dalt, a székely himnuszt, a Boldogasszony Anyánkat énekelte. A vonulókat számos járókelő megtapsolta.

Amikor a tömeg eleje a Jászai Mari térre érkezett, akkor indultak el az utolsók a Bem-szobortól.

Fidesz: soha ennyien nem vettek részt Békemeneten

Még soha ennyien nem vettek részt Békemeneten az eddigi adatok alapján - közölte Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója. A kormánypárti politikus azt mondta: óriási tömegek érkeznek a Kossuth Lajos térre, köztük a Fidesz országgyűlési képviselői is, támogatóik kíséretében. Az ünnepségen Orbán Viktor mond majd beszédet. "Egy nagy, emelkedett ünneplésre készülünk" - fogalmazott Hidvéghi Balázs.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 06:51
×
×
×
×