eur:
394.44
usd:
370.51
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Korlátozás az utakon a havazás miatt

Veszprém megyében intenzíven havazik, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkagépei így az éjszakai óráktól kezdődően folyamatosan dolgoznak a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon. A társaság, megelőzve a kamionos baleseteket kedd reggel 9 órától korlátozza a 82-es főúton a 7,5 tonna feletti nehézgépjárművek forgalmát.

Veszprém megyében is hétfő este óta havazik, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. még hétfőn elvégezte a szükséges megelőző szórási munkákat, ma reggel pedig mintegy 50 munkagép dolgozik a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon a megyében, hétfő óta mintegy 400 tonna sót juttattak ki az utakra.

Járhatatlan útszakasz vagy elzárt település nincs, de a társaság a 82-es főúton a Veszprémi Arénától egészen a cseszneki szerpentin aljáig korlátozza kedd reggel 9 órától a 7,5 tonna feletti nehézgépjármű forgalmat, hogy elkerülhetőek legyenek a kamionos balesetek, és így a munkagépek folyamatosan tudjanak dolgozni az intenzív havazásban is. A járművek a 83-as főutat tudják egyelőre kerülőútként használni.

A hóeltakarítási munkákat a következő napokban is ütemezetten látja el a társaság. Ez azt jelenti, hogy első körben a gyorsforgalmi- és főutakon avatkoznak be, majd ezt követik a mellékutak. Az egyes területekre előre beosztott munkagépek körülbelül 30-50 kilométernyi utat tudnak egy fordulókörrel bejárni, egy ilyen beavatkozás, függően a forgalom nagyságától és a beavatkozási igényektől, domborzattól, mintegy 2-5 órát vehet igénybe, amit bizonyos esetekben többször is meg kell ismételni, főleg intenzív havazás esetén.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×