eur:
389.63
usd:
363.67
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nagyot fordított Babos Tímea

Nagyot fordított Babos Tímea

Újra Krisztina Mladenovic oldalán versenyez a világbajnok teniszező Babos Tímea a következő szezonban.

Babos Tímea a cseh Andrea Hlavacskovával vasárnap megnyerte a szingapúri tenisz WTA-világbajnokságot. A következő szezonban azonban egykori párostársával, a francia Krisztina Mladenoviccsal folytatja párosban.

„Azt gondolom, jó döntés, mert ő is egyéni játékos. Korábbról ismerjük egymást, nagy sikereket értünk el együtt juniorban és felnőttben. Azonosak a céljaink, szeretnénk Grand Slameket nyerni.”

A világbajnok teniszező fontosnak tartja, hogy a hullámzóan indult évet meg tudta fordítani, és végül sikeresen zárhatta az szezont.

A sajtótájékoztató moderátora arra volt kíváncsi, hogy a magyar versenyző mit tanult az idei évben, Babos Tímea a könnyeivel küszködve igyekezett válaszolni a kérdésre.

„Wimbledon után tudatosodott bennem, hogy mit jelent számomra a tenisz,

miért is teniszezem.

Nagyon szeretek teniszezni, a szenvedélyem – erre jöttem rá az év során.”

Babos Csaba, a teniszező édesapja és korábbi edzője Babos Tímea örömkönnyeinek eleredésekor a szót átvéve kiemelte, az év tökéletes lett.

A magyar teniszező az InfoRádiónak azt is elmondta, hogy a következő szezonra még nem gondol. Előbb az idei szezon fáradalmait pihenné ki, az év végén pedig elutazik a szokásos ausztráliai turnéra. Babos Tímea elárulta, csak egy pár cipővel lepte meg magát a világbajnokság után, illetve másfél év tervezgetés után új lakásba költözött.

A sajtótájékoztatón Szabó Tünde sportért felelős államtitkár kiemelte, hogy a hétvégén új példakép született az első magyar világbajnok teniszező Babos Tímea személyében.

„Ez óriási siker.

Magyarországon 2013-tól kiemelt sportág a tenisz. A kormány célja, hogy megfelelő hátteret biztosítson az utánpótlás korosztálynak és az élsportolóknak. Ne kelljen mással törődniük a sportolóknak és a szakembereknek, mint a feladatukkal.”

Szabó Tünde hozzátette, hogy a kormány támogatja a margitszigeti Nemzeti Tenisz Versenyközpont megépítését, amellyel méltó feltételeket és otthont tudnak biztosítani a magyar tenisz számára.

Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke arról beszélt, hogy az idén 23 nemzetközi versenyt rendeztek, hozzátéve, Babos Tímea pedig kiváló példája annak, hogy egy versenyző mennyire eredményes pályafutást futhat be, ha a családi összefogáshoz állami és szövetségi támogatás társul.

Szollár Domokos, a MOL Csoport kommunikációs igazgatója kifejtette, hogy tízéves fennállása óta a MOL Új Európa Alapítványa 375 millió forintból több mint kétezer fiatal sportolót támogatott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×