eur:
395.11
usd:
371.49
bux:
66355.42
2024. április 16. kedd Csongor
Megkezdődnek a városligeti munkálatok

Megkezdődnek a városligeti munkálatok

Indul a Városliget 100 hektáros parkjának megújítása – mondta a Városliget Zrt. vezérigazgatója az InfoRádiónak. Gyorgyevics Benedek hozzátette, első körben megújul a Vakok Kertje, a környék iskolásainak új sportpályák létesülnek, valamint kutyajátszótér is épül.

A Garten Studio tervei alapján újul meg a teljes városliget – mondta a Zrt. vezérigazgatója. A megvalósítás első lépéseit ezen a héten kezdik meg három területen. A tervek elkészítéséhez figyelembe vették és összegyúrták a társadalmi egyeztetés nyomán beérkező több száz igényt.

Első körben az 1967-ben épül Vakok Kertje újul meg, ezzel a liget környékén nagy tradícióval bíró fogyatékkal élőkkel foglalkozó szervezeteknek szeretnének megnyugtató választ adni arra, hogy az akadálymentesítési koncepciót megtartja a park.

Az Ajtósi Dürer sor és a Hermina út sarkának környékén sportpályát hoznak létre, kedvezve ezzel a környező iskoláknak és a ligetet sportolási céllal használóknak. Kétszáz méteres futókört alakítanak ki, benne hatvan méteres szakaszokkal és távolugró gödörrel.

Egy, a Hermina út mellett található elzárt területen lebontják a rajta fekvő romos épületet, így biztosítva helyet egy közel 10 ezer négyzetméteres kutyás élményparknak, több mint 5 ezer négyzetméternyi futtatóval.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×