eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Hogyan lehet bevételt termelő lakáshitelhez jutni? - Lapszemle

Hogyan lehet bevételt termelő lakáshitelhez jutni? - Lapszemle

A Magyar Idők cikke szerint az utóbbi években mérséklődött az egészségügyi dolgozók elvándorlása. A Déli összekötő vasúti híd felújíttatására készül a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. - írja a Világgazdaság.

A Magyar Idők cikke szerint az utóbbi években mérséklődött az egészségügyi dolgozók elvándorlása. A statisztikák szerint az orvosok, a fogorvosok és a gyógyszerészek körében is folyamatosan csökken a távozási szándék, ennek ellenére még mindig soknak vállalnak munkát külföldön, sőt a magyar magánegészségügy elszívóhatása is egyre erősebb. A Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ adatai szerint tavaly 823 orvos, 631 szakdolgozó, 258 fogorvos és 58 gyógyszerész döntött a külföldi munkavállalás mellett.

A Magyar Nemzetben arról lehet olvasni, hogy az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala szerint a forráshiány és a szervezeti feltételek miatt nem tudják azonnal orvosolni a szociális otthonokban feltárt jogsértések 30-35 százalékát. A szervezet ajánlásainak 65-70 százalékát a jogsértéseket elkövető címzettek elfogadják, és beépítik intézkedési tervükbe. Hangsúlyozták, hogy a fenntartók együttműködők akkor is, amikor a hiányzó feltételek miatt nem tudják teljesíteni a javaslatokat.

A Déli összekötő vasúti híd felújíttatására készül a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. - írja a Világgazdaság. Hamarosan integrálódhat a ráckevei és a csepeli HÉV pályája a fővárosi sínhálózatba, és több ponton folytatódik a vasút fejlesztése is.

A Portfolio arról készített összeállítást, hogyan lehet 0 százalékos lakáshitelhez jutni. A portál hangsúlyozza, hogy a legtöbb magyar banknál változó kamatozás mellett 2,11 százalékos, fix kamatozás mellett pedig 3,15 százalékos kamatozású lakáshitel is elérhető, de ha az ügyfelek megfelelő konstrukciót választanak, akár 0 százalék alatti, vagyis bevételt termelő lakáshitelhez is juthatnak.

A Napi.hu-n arról lehet olvasni, hogy évek óta alig közeledett a magyar gazdaság ahhoz a korábban kitűzött célhoz, amelyet a kormány az iparosítással összefüggésben megfogalmazott. 2016-ban a kabinet azt szerette volna elérni, hogy az ipar aránya a GDP-ben a 23,5 százalékról 30 százalékra emelkedjen 2020-ig. Magyarországnak 6,5 százalékpontos növekedésre lenne szüksége ahhoz is, hogy a jelenleg 28,9 százalékkal a második helyen álló cseheket megelőzze.

Egyensúlyban a hazai tejpiac – írja a Magyar Idők. A lap szerint egyre kevesebb külföldi tej érkezik az országba, a boltok polcain a gyanúsan olcsó importáruk helyét a magyar termékek vették át. A hatóságok és a szakmai szervezetek együttműködése sikeres, a NAV az elmúlt hónapokban számos bejelentés alapján szűrte ki az áfacsalással érintett dobozos tejeket a piacról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×