eur:
392.74
usd:
366.09
bux:
66823.22
2024. április 25. csütörtök Márk
Adómentessé tennének több ösztöndíjat - lapszemle

Adómentessé tennének több ösztöndíjat - lapszemle

Megvalósulhat az univerzális influenzaoltás. Akár 120 millió forintért is elkelhet Rippl-Rónai József egyik, úgynevezett „kukoricás" képe.

A Magyar Nemzetben az olvasható, hogy megvalósulhat az univerzális influenzaoltás. A jelenlegi vakcinák a vírus felszíni fehérjéit célozzák, amelyek szinte egyik napról a másikra is átalakulhatnak, ezért minden évben újra be kell oltatni magunkat. Az Oxfordi Egyetem tudósai azonban most előálltak egy teljesen más elven működő oltóanyaggal, amitől nemcsak azt remélik, hogy az összes influenzavírus ellen hatásos lesz, hanem azt is, hogy több éven keresztül védelmet nyújt majd.

A Magyar Idők azt írja, hogy Rétvári Bence több ösztöndíj adómentességét kezdeményezi legújabb törvénymódosítási javaslatában. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára 2018. január 1-től adómentessé tenné az első sikeres nyelvvizsgát és az első emelt szintű idegennyelvi érettségit is.

A Népszava szerint akár 120 millió forintért is elkelhet Rippl-Rónai József egyik, úgynevezett „kukoricás" képe a Virág Judit Galéria árverésén. A Piacsek bácsi a sárga szobában című alkotás az aukció egyik szenzációja. Becsértéke 80-100 millió forint, és az október 14-i árverésen 55 millió forintos kikiáltási árról indul. Ez a festő „kukoricás" stílusban megfestett legkorábbi képe, 1907-ben készült.

A Portfolio arról ír, hogy nyáron egymást érik a könnyűzenei fesztiválok és sorra dőlnek meg a látogatói rekordok, Magyarország tehát régiós fesztivál-nagyhatalom lett. A portál arra keresi a választ, hogy a szervezők hogyan látják az idei szezont és milyenek lesznek a jövő fesztiváljai.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Április végétől soha nem látott gyorsasággal jönnek a GDP-adatok

Április végétől soha nem látott gyorsasággal jönnek a GDP-adatok

A legutóbbi negyedéves magyar GDP-adatok kapcsán kevésbé volt ok az örömre, hiszen a tavalyi utolsó negyedévben a magyar gazdaság teljesítménye megegyezett az előző negyedévivel, vagyis elakadt a harmadik negyedévben megindult növekedés. Az idei első negyedévvel kapcsolatban viszont már most jó hír, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) – 13. tagállamként az unióban – 30 napos határidővel publikálja majd első GDP-becslését, azaz az eddigi, a negyedévet követő 45. napon közölt GDP volumenindexet 15 nappal korábban, a negyedévet követő 30. napon teszi közzé. A lépés jelentőségéről és annak hátteréről a statisztikai hivatalt kérdezte a Portfolio.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×