eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Rekordot dönt a sportfogadás - Lapszemle

A Magyar Idők cikkéből kiderül: már tervezik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető vasútvonalat. A Magyar Nemzet arról ír, hogy fennakadások nehezítik a szeptember elején indult új típusú szűrést a csecsemőknél.

A Magyar Idők cikkéből kiderül: már tervezik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető vasútvonalat. A 22 kilométeres szakasz 7 kilométeres része a föld alatt menne, és a két kifutópálya között érkezne be a terminál alá. A speciális követelmények miatt a reptéri előkészület két évet is igénybe vehet.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy fennakadások nehezítik a szeptember elején indult új típusú szűrést a csecsemőknél. A lap által megkérdezett szakszervezeti vezető szerint a védőnők közös informatikai rendszere gyakorlatilag működésképtelen, jelentősen megnőtt a papírmunka és a jogszabályi háttér sincs összhangban. Az újfajta szűrés nem csak gyakoribb védőnői látogatást jelent, de azt is, hogy a szülőknek a gyermek 6 éves koráig 12 speciális kérdőívet is ki kell tölteniük.

A Világgazdaság összeállításából kiderül: rekord évet zárhat idén a sportfogadás. A Szerencsejáték Zrt. tíz százalék feletti bővülést vár ebben az évben a már tavaly is 170 milliárd forintos árbevételt hozó sportfogadás-üzletágtól. A kategória zászlóshajója a Tippmix, hetente átlagosan 1,4 millió szelvényt adnak fel a játékosok, ezeken 10,8 millió fogadást kötnek.

A Portfolio cikkéből kiderül: miközben az egész Európai Unióban Magyarország halad a leggyorsabban a hétéves fejlesztési keretének nyertesekkel való lekötésével, aközben még mindig nagyon kevés pénzt kértek a magyar hatóságok Brüsszeltől, ami az EU fővárosában is fejtörést okoz. Az EU-pénzek gyors magyarországi kifizetési tempója és a csordogáló brüsszeli kifizetések együttes következménye egyébként jól látszik a magyar államháztartás hatalmasra ugró deficitjén is – jegyzi meg a gazdasági portál cikke.

A Napi.hu arról ír, hogy késhegyig menő harcot vívnak egymással az Egyesült Államokban a hagyományos áruházak, a német tulajdonú diszkontok és az internetes kiskereskedő, az Amazon.com új tulajdona, a Whole Foods. Dollárcentenként faragják le a termékek árát, hogy elszipkázzák egymás elöl a vevőket.

A Magyar Idők összeállításából kiderül: több mint 10 millió forint értékben vásárolt golyóálló mellényeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A NAV a közelmúltban több hasonló beszerzést is elindított, azokban éleslőszerek és speciális muníciók szerepeltek a vásárlási listán. Az indoklás szerint a hivatal emberei sokszor veszélyes, felfegyverzett adócsalókkal és csempészekkel kerülnek szembe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×