eur:
388.97
usd:
361.81
bux:
68491.04
2024. május 8. szerda Mihály

Visszatértünk az utazási irodákhoz

Csökkent az utazási irodák száma egy jogszabály változás miatt - mondta az InfoRádiónak a Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke. Molnár Judit hozzátette: a terrorcselekmények megváltoztatták az utazási szokásokat.

Volt változás az utazási irodák számában, de ez nem a terrorcselekmények következménye, hanem egy jogszabály változásáé. Ennek értelmében az alvó, nem működő irodákat nem jegyezték be újra – emelte ki a Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke.

„A terrorfenyegetettség miatti félelem miatt csökkentek az utazások Törökországba, Egyiptomba, Tunéziába, és sokan utaztak Horvátországba, Bulgáriába és Görögországba, sokan mentek tengeri hajó-, illetve kulturális körutazásokra.”

A 2015-ös nagyon sikeres szezonhoz képest érezhető volt idén csökkenés, de ez nincs hatással az utazási irodák számának változására. Az utazási szokások változásáról Molnár Judit kiemelte, ismét felértékelődött az utazási irodán keresztüli foglalás jelentősége.

„Sok utazó számára fontos, hogy legyen valaki, akihez lehet fordulni, ha valami baj történik. Egyre többen visszatérnek az utazási irodákhoz.”

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke elmondta, ha nem történik különleges esemény, kiegyenlített téli szezonra számít.

„Az utazók egy része síelni megy, mások pedig egzotikusabb helyekre, elmenekülnek az európai télből, hogy kellemesebb klímában töltsék ezeket a napokat” - mondta Molnár Judit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön
Kis-Benedek József az Arénában

"A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön"

Az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár arról is beszélt, hogy meglátása szerint a közel-keleti konfliktus esetében nagyobb az eszkaláció veszélye, mint Ukrajnából. Szerinte szinte lehetetlen kiszűrni azt, hogy Rafah városában ki a Hamász harcosa és ki nem az, emiatt is lassú az ottani helyzet megoldása és rosszat sejtet az izraeli sietség.

Érkezik a kínai elnök, óriási lezárások jönnek – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×