eur:
389.58
usd:
362.76
bux:
68012.06
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Készpénzmentesek a fesztiválok - lapszemle

A Magyar Idők interjút közöl a nemzetgazdasági miniszterrel. A Magyar Nemzet arról ír, hogy tucatnyi nyaralót károsított meg az elmúlt hetekben Siófokon és társult településein egy bűnbanda.

A Magyar Idők interjút közöl a nemzetgazdasági miniszterrel. Varga Mihály azt mondta: a járulékok fokozatos csökkentése megoldást jelenthetne a hazai foglalkoztatási nehézségek bizonyos részére, a szaktárca ezért vizsgálja, mikor és milyen arányban mérsékelhetnék ezt a közterhet. Hozzátette: a munkaerőpiaci kihívásokról, különösen a munkaerőhiány enyhítéséről hamarosan a gazdasági érdekképviseletekkel és az adószakma szereplőivel is egyeztetnek.

A családi otthonteremtési kedvezmény igénylések 70 százaléka már meglévő gyermekekre, a fennmaradó harminc pedig a születendőkre vonatkozik - írta az Emberi Erőforrások Minisztériumának tájékoztatására hivatkozva a Népszabadság hétfőn. A tárca tájékoztatása szerint a CSOK-ot igénylők negyede három vagy több gyermekre, közel hatvan százaléka kettő, 16 százaléka pedig egy gyermekre adja be a támogatás iránti kérelmét.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy tucatnyi nyaralót károsított meg az elmúlt hetekben Siófokon és társult településein egy bűnbanda, a Petőfi sétányon pedig már két tömegverekedés is volt. Eközben a szezon közepén a határra küldték a készenléti rendőröket. Helyettük a megyéből küldtek erősítést. A polgármesternek kétségei vannak.

Az elmúlt fél évben tovább dagadtak a várólisták a transzplantációk esetében - írta az Országos Vérellátó Szolgálat legfrissebb adataira hivatkozva a Magyar Nemzet. A lap az OVSZ adataira hivatkozva kiemelte, hogy a februári 1145-tel szemben jelenleg 1158-an várakoznak új vesére, 126 embernek kellene új máj, nyolccal többnek, mint februárban, és a korábbi 56-tal szemben már 60 páciensnek lenne szüksége új szívre.

A Magyar Idők cikke szerint már fél éve működnie kellene Zuglóban a fizető parkolási rendszernek, de jövő tavasz előtt biztos nem lesznek parkolóórák a kerületben. Korábban évi egymilliárdos bevételt remélt a Karácsony Gergely PM-es polgármester vezette kerület a parkolási díjakból.

A Portfolio Európa legmenőbb épületeiről közöl összeállítást. A portál Business Insider kutatására hivatkozva kiemeli, hogy a listán vannak régi és új, fővárosi és vidéki épületek is szerepelnek, valamint múzeumok, borospincék, templomok és felhőkarcolók is előfordulnak.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy szeptemberre minden kérdés tisztázódhat az étel- és italautomaták adóhatósághoz való bekötése körül – bizakodik a szerkezeteket üzemeltető vállalkozók szakmai szövetségének elnöke. Több piaci szereplő azonban nem sok jót vár az ígért állami támogatásoktól, és egyesek úgy látják, jövőre az automaták fele is eltűnhet a piacról.

A Magyar Idők szerint drágább lehet a telefonálás Nagy-Britanniába, ha a szigetország kilép az Európai Unióból. Ennek oka, hogy a közös uniós szabályozás nem vonatkozhat a britekre, azonban várhatóan nem szállnak el a díjak az esetleges egyéni megállapodások miatt.

A Portfolio arról közöl összeállítást, hogy ma már nemcsak a legnagyobb, hanem a kisebb hazai fesztiválok is készpénzmentesek, Magyarország ebből a szempontból nagyon jól áll európai szinten. A portál megnézte, hogy mik az idei újdonságok a Szigeten, ha fizetésről van szó, és annak is utánajárt, hogy mi jellemzi a magyar és a külföldi fesztiválozók költési szokásait.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×