eur:
392.72
usd:
366.5
bux:
66400.33
2024. április 25. csütörtök Márk

Kisiklott egy motorvonat, több órát késhetnek a szolnoki vonatok

Kisiklott egy motorvonat az újszászi állomáson vasárnap este, a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon közlekedő vonatok menetideje akár több órával is megnőhet. A MÁV pótlóbuszokkal szállítja az utasokat, több szerelvény kerülőúton jár - közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.

Peiper Károly tájékoztatása szerint a balesetben senki nem sérült meg, a baleset okát a Közlekedésbiztonsági Szervezet bevonásával vizsgálják.

A Budapest-Újszász-Szolnok, a Szolnok-Hatvan és a Szolnok-Újszász-Vámosgyörk vasútvonalakon jelentős késésekre, 30-60, esetenként akár 120 perccel hosszabb utazási időre kell számítani.

Az újszászi vonalon várhatóan 20 óráig, Szolnok és Hatvan, valamint Vámosgyörk között 20 óra után indulhat meg a vonatforgalom.

Szolnok-Hatvan vonalon Jászboldogháza-Jánoshida és Újszász, a Szolnok-Vámosgyörk vonalon Jászladány és Újszász, a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon pedig Tápiógyörgye és Újszász között közlekednek a vonatpótló buszok.

Emellett az Ister EuroNight, a Hortobágy EuroCity, a Traianus InterCity, valamint a 753-as, a 7501-es és 751-es számú gyorsvonatok kerülőúton, Cegléd felé közlekednek.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A gyengülés után visszaerősödött a forint

A gyengülés után visszaerősödött a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×