eur:
395.68
usd:
366.63
bux:
65686.23
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A Visegrádi négyek erdészeti együttműködésről írtak alá megállapodást

Erdészeti együttműködésről írtak alá megállapodást a visegrádi négyek (V4) - Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia - képviselői pénteken a szlovákiai Feketebalogon - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a dokumentum célkitűzése a visegrádi országok erdészeti politikájának alakítása, a szakmai fejlődést szolgáló tapasztalatcsere, a régiókon átnyúló erdészeti együttműködés koordinálása, valamint együttműködés határokon átnyúló programokban az EU-s pénzek felhasználásával.

A V4-ek megállapodtak abban, hogy a memorandumban foglaltakat saját forrásból hajtják végre, ennek érdekében munkacsoportot hoznak létre. Évente egy alkalommal vezetői szintű találkozókat rendeznek, szükség esetén tematikus munkacsoportokat alakítanak. Kölcsönösen támogatják egymás fenntartható erdőgazdálkodás érdekében tett intézkedéseit.

A megállapodást magyar részről Ugron Ákos Gábor, az FM helyettes államtitkára látta el kézjegyével - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×